Νέο Audi Α7 Sportback 3.0 TDI competition με 326 PS

Νέο Audi Α7 Sportback 3.0 TDI competition με 326 PS

Η Audi γιορτάζει τα 25χρονα του μοτέρ TDI, παρουσιάζοντας μια ειδική έκδοση του διτούρμπινου A7 Sportback 3.0 TDI.

To επετειακό Audi Α7 Sportback 3.0 TDI competition διαθέτει κάτω από το καπό ένα «καθαρό» κινητήρα V6 3.0 TDI bi-turbo με άλλους εκκεντροφόρους, προκειμένου να αποδίδει μέγιστη ισχύ επτά PS παραπάνω από το στάνταρ μοτέρ, φτάνοντας τους 326.

Επιπλέον διαθέτει και λειτουργία overboost για 20 έξτρα ίππους όταν ο οδηγός βυθίζει το πεντάλ του γκαζιού στο πάτωμα.

Η ροπή παραμένει η ίδια με του στάνταρ μοτέρ, στα 66,3 kgm, που αποδίδεται μεταξύ 1.400 και 2.800 rpm.

Με αυτά και με αυτά, το επετειακό Audi Α7 Sportback 3.0 TDI επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,1”, καίγοντας στην τυποποιημένη μέτρηση κατανάλωσης 6,1 lt/100 km ντίζελ και εκπέμποντας CO2 152 g/km.

Το νέο Audi A7 Sportback 3.0 TDI competition διατίθεται στάνταρ με το πακέτο εξοπλισμού S line και δύο πόντους πιο χαμηλή ανάρτηση σε σχέση με το βασικό A7 Sportback. Πατά πάνω σε 20άρες 5άκτινες ζάντες με μαύρα πλαϊνά που φορούν λάστιχα 265/35.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαλέξουν το νέο Audi A7 Sportback 3.0 TDI competition μέσα από μια παλέτα χρωμάτων που περιλαμβάνει τις αποχρώσεις Nardo Gray, Misano Red, Daytona Gray και Sepang Blue. Όλα διατίθενται με γυαλιστερές μαύρες διακοσμήσεις και υπέρ-γυαλιστερές μπούκες εξάτμισης.

Στην καμπίνα τα καθίσματα Valcona είναι ντυμένα με μαύρο δέρμα ή σε λευκό του φεγγαριού, αλλά μπορείς επίσης με επιπλέον χρέωση να διαλέξεις σπορ καθίσματα με ραφές με χρωματική αντίθεση, στις αποχρώσεις Agate Grey ή Misano Red.

Στα άλλα στοιχεία της καμπίνας του αυτοκινήτου, να αναφέρουμε το συνδυασμό μαύρου ξύλου και αλουμινίου, την αναγραφή του διακριτικού «quattro» στα πατήματα των πλευρικών μαρσπιέ και τα paddles για το 8άρι σασμάν τύπου Tiptronic.

Φυσικά το νέο Audi A7 Sportback 3.0 TDI competition, όπως και το βασικό προσφάτως ανανεωμένο Α7 και A7 Sportback διαθέτει τα εμπρός φανάρια matrix LED, βοήθημα νυχτερινής όρασης και σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης MMI Navigation plus.

Οι παραγγελίες του νέου Audi A7 Sportback 3.0 TDI competition ανοίγουν τον επόμενο μήνα, με το αυτοκίνητο να ξεκινά στη Γερμανία από τα €72.000.

[Πηγή Audi]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube