Νέα Porsche 911 GTS με 430 ίππους [video]

Νέα Porsche 911 GTS με 430 ίππους [video]

Πολλοί υποψήφιοι αγοραστές Porsche περίμεναν τις 911 GTS, οι οποίες τοποθετούνται ανάμεσα στις Carrera S και τη GT3 σε τιμή και φιλοσοφία.

Μετά τις Boxster και Cayman και η σημερινή 911 (991) αποκτά έκδοση GTS με αυξημένη ισχύ, πλούσιο εξοπλισμό και σπορ πινελιές, η οποία διατίθεται και ως Cabriolet και με τετρακίνηση.

Το πρώτο μοντέλο που δέχτηκε το πακέτο επεμβάσεων GTS της Porsche ήταν η προηγούμενη 911 (997). Όπως και τότε έτσι και σήμερα η 911 GTS διατίθεται και ως πισωκίνητη (Carrera 2) και ως τετρακίνητη (Carrera 4), με χειροκίνητο κιβώτιο στον βασικό εξοπλισμό της και ως έξτρα το 7άρι διπλού συμπλέκτη PDK. Η διαφορά είναι ότι πλέον συνδυάζεται και με το αμάξωμα της 911 Cabriolet, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό πιθανών συνδυασμών αμαξώματος και μετάδοσης σε οκτώ.

Στο πίσω μέρος κάθε νέας 911 GTS βρίσκεται ο επίπεδος 6κύλινδρος 3,8 λίτρων της Carrera S, ο οποίος όμως σε αυτή την περίπτωση αποδίδει 430 PS, αντί για 400. Ουσιαστικά πρόκειται για το πακέτο Χ51 Powerkit που ήταν ήδη διαθέσιμο με επιπλέον χρέωση στις Carrera S και περιλαμβάνει διαφορετικές κεφαλές για τον boxer, νέους εκκεντροφόρους, βελτιωμένη εισαγωγή με μεταβλητούς αυλούς, πιο ελεύθερη εξάτμιση και φυσικά διαφορετικό πρόγραμμα στην ECU. Η πισωκίνητη 911 Carrera GTS με το PDK χρειάζεται 4,0'' για το 0-100 km/h ως κουπέ και 4,2'' ως Cabriolet, ενώ η τελική όλων των εκδόσεων ξεπερνά τα 300 km/h.

Οι 911 GTS διατίθενται με το πακέτο Sport Chrono και την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη και κατά 10 mm χαμηλότερη ανάρτηση PASM στον βασικό εξοπλισμό. Έχουν ακόμα φώτα bi-xenon με σύστημα Porsche Dynamic Light System, σπορ εξάτμιση και επενδύσεις alcantara στο σαλόνι. Ακόμα και οι πισωκίνητες GTS έχουν το αμάξωμα της Carrera 4, με το μεγαλύτερο πίσω μετατρόχιο, ενώ οι ζάντες των 20'' έχουν μόνο ένα, κεντρικό μπουλόνι όπως στηv 911 GT3 και είναι μαύρες ματ. Μαύρο χρώμα υπάρχει ακόμα στο εσωτερικό των φαναριών, στις απολήξεις της εξάτμισης και στον αεραγωγό του κινητήρα.

Η διάθεση των νέων Porsche 911 GTS θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο. Στη Γερμανία κάθε έκδοση θα κοστίζει περίπου €12.400 παραπάνω από την αντίστοιχη Carrera S, με την τιμή της φτηνότερης πισωκίνητης 911 Carrera GTS να ξεκινάει από τα €117.549.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube