Νέες εικόνες teaser για το επερχόμενο Mazda CX-4

Νέες εικόνες teaser για το επερχόμενο Mazda CX-4

Η Mazda κάνει νέο teasing για το νέο μεσαίο crossover της, το CX-4, που θα ντεμπουτάρει στο Auto China 2016, στο τέλος του μήνα, στο Πεκίνο.

Το νέο μεσαίο crossover της Mazda, το CX-4, ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα Kodo του Ιάπωνα κατασκευαστή που είδαμε στο πρωτότυπο Koeru τον περασμένο χρόνο.

Να θυμίσουμε ότι η λέξη «kodo» περιγράφει τη μυώδη ομορφιά ενός άγριου ζώου, τη στιγμή που επιτίθεται στο στόχο του. Βέβαια, την κοψιά του CX-4 την γνωρίζουμε ήδη και πολύ πριν από την επίσημη πρεμιέρα του Πεκίνου από φωτογραφίες scoop χωρίς καμουφλάζ και που μπορείτε να δείτε, εδώ.

Οι νέες φωτογραφίες teaser, που προέρχονται από το επίσημο κινεζικό website της Mazda, επιβεβαιώνουν τρόπον τινά τον ισχυρισμό της εταιρείας που μέσω δελτίου Τύπου ανέφερε ότι το νέο CX-4 θα μπορούσε να εκληφθεί -παραδόξως- ως μια «κουπέ εκδοχή του CX-5», με την προσθήκη κάποιων στοιχείων από το MX-5, και όχι μια «σφήνα» ανάμεσα στο πρώτο και στο CX-3. Η αναφορά στο ρόουντστερ της εταιρείας θέλει να συνδέσει την έννοια του jinba ittai (άλογο και αναβάτης, ένα σώμα) με το μεσαίο crossover, μόνο που εδώ το άλογο δείχνει βαριάς έλασης. Οι 19άρες ζάντες και τα εμπρός φανάρια LED είναι το άλλο στοιχείο που μπορούμε να δούμε από τα teaser, ενώ στην καμπίνα υπάρχει head-up-display και σύστημα πολυμέσων MZD, τα οποία έχουμε δει ήδη και σε άλλα σύγχρονα μοντέλα της Mazda.

Κάτω από το καπό της «Μελέτης πάνω στο κουπέ SUV», όπως το ονομάζει η Mazda το CX-4, θα υπάρχει εκτός απροόπτου η επιλογή της γκάμας των μοτέρ του CX-5: Ο τουρμποντίζελ 2.2 SKYACTIV-D και οι βενζινοκινητήρες SKYACTIV-G στα δύο λίτρα και στα 2,5. Ομοίως, για τη μετάδοση θα υπάρχουν εκδόσεις με κίνηση μόνο εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς.

Η διεθνής έκθεση αυτοκινήτου Auto China 2016, όπου και θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του το νέο Mazda CX-4, ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις 29 Απριλίου, αλλά λεπτομέρειες θα έχουμε μάθει ήδη από τις 25 και 26 Απριλίου που είναι οι ημέρες για τον Τύπο -27 και 28 για εμπόρους σε περίπτωση που αναρωτιέστε για το κενό.

[Πηγή Mazda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube