Εικόνα-teaser για το νέο Mazda CX-4

Εικόνα-teaser για το νέο Mazda CX-4

Η Mazda ανακοίνωσε ότι το επερχόμενο CX-4 θα κατασκευάζεται και θα πωλείται προς το παρόν μόνο στην κινεζική αγορά.

H κατασκευή και αποκλειστική διάθεση του νέου Mazda CX-4 στην Κίνα είναι το πρώτο βήμα, καθώς υπάρχει η σκέψη για διεύρυνση της διάθεσής του και σε άλλες αγορές, αλλά τίποτα δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

Η Mazda προχώρησε στη δημοσίευση μια εικόνας-teaser του νέου crossover της, του CX-4, που θα ντεμπουτάρει τον επόμενο μήνα στο Auto China 2016. Πάντως και πολύ πριν από την επίσημη πρεμιέρα του Πεκίνου, γνωρίζουμε ήδη πώς ακριβώς θα είναι το αυτοκίνητο από φωτογραφίες που έχουν δημοσιεύσει κινεζικά websites, τρεις εκ των οποίων σας παραθέτουμε.



Να θυμίσουμε ότι το νέο CX-4 πατά πάνω στο σχεδιασμό του πρωτοτύπου Koeru που είδαμε στην ΙΑΑ 2015, στην Φρανκφούρτη, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ ήδη από τότε υπήρχε στους δρόμους το αντίστοιχο πρωτότυπο που έκανε δοκιμές. Το αυτοκίνητο υιοθετεί την σιλουέτα του Koeru με οπισθκλινή αλά κουπέ οροφή, δημιουργώντας ένα αεροδυναμικό προφίλ.

Το νέο CX-4 θα υιοθετεί επίσης την πρόσφατη εκδοχή της σχεδιαστικής γλώσσας KODO, αλλά αυτή τη φορά σε crossover, ενώ αναμένεται οι διαστάσεις του να είναι παραπλήσιες με αυτές του Koeru: 4,6 x 1,9 x 1,5 m και μεταξόνιο 2,7 m.

 

Χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, η Mazda λέει ότι το CX-4 θα ενσωματώνει την πλήρη γκάμα εφαρμογών και τεχνολογιών SKYACTIV συνδυασμένες με «εντυπωσιακή εμφάνιση» που θα είναι διαφορετική από την υφιστάμενη εμφάνιση των crossover της κατηγορίας. Κάτω από τις λαμαρίνες, τα μηχανικά μέρη που θα υποστηρίζουν το νέο CX-4 θα προέρχονται στην πλειονότητά τους από το CX-5 και σύμφωνα με τον Masamichi Kogai, διευθύνοντα σύμβουλο της Mazda, θα προσφέρει «περισσότερη οδηγική ευχαρίστηση» σε σχέση με τα άλλα μοντέλα της οικογένειας «CX».

To νέο Mazda CX-4 θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στις 25 Απριλίου, την πρώτη ημέρα Τύπου στο Auto China 2016, στο Πεκίνο.

[Πηγή Mazda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube