Επίσημο: Νέα Nissan Pathfinder & Sentra 2015

Επίσημο: Νέα Nissan Pathfinder & Sentra 2015

Σήμερα, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας, η Nissan παρουσιάζει τη νέα γενιά Pathfinder που περιλαμβάνει και μια βενζινο-υβριδική έκδοση – το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο που κατασκευάζεται στη Ρωσία.

Το νέο Pathfinder θα κάνει το ντεμπούτο του δίπλα στο ρωσικής κατασκευής νέο Sentra σεντάν. Με αυτόν τον τρόπο η Nissan δίνει έμφαση στην κατασκευή αυτοκινήτων της στη Ρωσία, σε συνεργασία με τις «συμμάχους» της, Renault και AvtoVAZ.

Η παραγωγή του νέου Pathfinder θα προστεθεί σ’ αυτήν του εργοστασίου της Nissan στην Αγ. Πετρούπολη, διπλασιάζοντάς την στα 100.000 αυτοκίνητα το χρόνο.

Το νέο Pathfinder της 4ης γενιάς θα διατίθεται με βενζινοκινητήρα 3,5 λίτρων αλλά και με έναν υβριδικό κινητήρα 2,5 λίτρων. Θα έχει «έξυπνη» τετρακίνηση και το σύστημα μετάδοσης συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης X-tronic τελευταίας γενιάς. Οι ικανότητες εκτός δρόμου θα συνδυάζονται με ραφιναρισμένο χαρακτήρα και μοντέρνα σχεδίαση.

Το Sentra έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την AvtoVAZ στης οποίας το εργοστάσιο και θα παράγεται (στο Izhevsk). To μικρομεσαίο οικογενειακό θα έχει βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων και χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων ή αυτόματο X-tronic.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube