Νέα Lotus Evora Sport 410 GP Edition, στα χρώματα της JPS

Νέα Lotus Evora Sport 410 GP Edition, στα χρώματα της JPS

Η έκδοση GP Edition της Lotus Evora Sport 410, με τον χαρακτηριστικό συνδυασμό μαύρου και χρυσού χρώματος, θα διατεθεί αποκλειστικά στην αγορά των ΗΠΑ.

Με την πορεία της Lotus στη Formula 1 να έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα χρώματα της καπνοβιομηχανίας John Player Special, δεν είναι περίεργο που αυτός ο συνδυασμός υιοθετείται σε ειδικές εκδόσεις κάθε μοντέλου της.

Έτσι, ήρθε και η σειρά της Lotus Evora Sport 410. Η έκδοση GP Edition έχει ντυθεί στα μαύρα, με χρυσές ζάντες 19’’ εμπρός και 20’’ πίσω και ίδιο φινίρισμα σε κάποιες ακμές του αμαξώματος, στον λογότυπο του μοντέλου και στο όνομα της Lotus στο πίσω μέρος. Θα παραχθεί μόνο σε πέντε αντίτυπα, και όλα θα διατεθούν στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Άλλωστε, αφορμή για τη δημιουργία αυτής της έκδοσης είναι το λανσάρισμα της Evora Sport 410 στην αγορά της Β. Αμερικής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Lotus ετοιμάζει γκάμα που θα περιλαμβάνει ακόμα και SUV!

Σε επίπεδο μηχανικών μερών, η GP Edition δεν διαφοροποιείται από την Evora Sport 410. Σε σχέση με την Evora 400, την κορυφαία έκδοση του μοντέλου στην αμερικανική αγορά μέχρι σήμερα, η Sport 410 είναι 60 kg ελαφρύτερη χάρη στην εξοικονόμηση βάρους με την εκτενή χρήση ανθρακονημάτων (-14,3 kg) και από την τοποθέτηση εξαρτημάτων όπως η μπαταρία Li-ion (-10,8 kg), οι σφυρήλατες ζάντες (-7,2 kg), το πλαίσιο του παρμπρίζ (- 3,4 kg) κ.ά. Τα αεροδυναμικά της βοηθήματα εξασφαλίζουν διπλάσια αρνητική άντωση (64 kg), ενώ ταυτόχρονα μειώνουν την αεροδυναμική αντίσταση.

Ο μηχανικά υπερτροφοδοτούμενος V6 των 3,5 lt αποδίδει 410 PS και 41,8 kgm. Ανάμεσα στους πίσω τροχούς υπάρχει ένα ελεγχόμενο διαφορικό τύπου Torsen, ενώ το κιβώτιο μπορεί να είναι 6άρι χειροκίνητο ή 6άρι αυτόματο με paddles. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, η Evora Sport 410 είναι το ταχύτερο μοντέλο δρόμου της Lotus. Για τα 0-60 mph χρειάζεται 3,9’’ με το αυτόματο κιβώτιο (4,1’’ για το 0-100 km/h) , ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 306 km/h.

Η GP Edition κοστίζει στις ΗΠΑ $110.000 (MSRP), δηλαδή $5.800 παραπάνω από τη συμβατική Lotus Evora Sport 410 -και κάτι λιγότερο από €104.000.

[Πηγή: Lotus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube