Νέα Jaguar XE, περισσότερα στοιχεία [video]

Νέα Jaguar XE, περισσότερα στοιχεία [video]

H Jaguar έδωσε στη δημοσιότητα πρόσθετες πληροφορίες για την επερχόμενη XE που θα αποκαλυφθεί επίσημα στο Λονδίνο στις 8 Σεπτεμβρίου.

Η επερχόμενη Jaguar XE θα κάνει χρήση αλουμινίου σε περισσότερο από το 75% της δομής της, ποσοστό που δεν χαμηλώνει δραστικά μόνο το βάρος του αυτοκινήτου, αλλά του παρέχει και ιδιαίτερα υψηλή στρεπτική ακαμψία.

Επιπλέον θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που χρησιμοποιεί αλουμίνιο τέτοιας υπερυψηλής αντοχής με την ονομασία «RC 5754». Ένα υλικό που εξελίχτηκε ειδικά γι’ αυτή τη μικρή Jaguar και στη σύνθεσή του χρησιμοποιεί μεγάλο ποσοστό ανακυκλώσιμων υλικών.

Να θυμίσουμε ότι η νέα XE θα κάνει χρήση της ελαφριάς πλατφόρμας iQ, την ίδια που πατά το πρωτότυπο crossover C-X17. Όσον αφορά το στιλ, το μικρό σεντάν της Jaguar θα υιοθετεί το σχεδιασμό των μεγαλύτερων XF και XJ, με τους κινητήρες να προέρχονται από μια πλούσια γκάμα σε βενζινοκίνητους και ντίζελ της οικογένειας Ingenium.



Η πιο αποδοτική έκδοση της Jaguar XE θα έχει μέση τυποποιημένη κατανάλωση λιγότερα από 4 lt/100 km, με τις εκπομπές CO2 να περιορίζονται κάτω από τα 100 g/km. Στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται η έκδοση που πιθανότατα θα ονομάζεται XER-S και που αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της εξέλιξης [video], και θα κρύβει κάτω από το καπό τον 5λιτρο κινητήρα V8 με τα 550 άλογα που φορά η F-type R Coupé.

Η νέα Jaguar XE, ύστερα από την επίσημη παρουσίασή της στις 8 Σεπτεμβρίου, στο Λονδίνο, θα μπει σε ρυθμό παραγωγής, εγκαινιάζοντας το νέο εργοστάσιο της βρετανικής εταιρείας στο Solihull.

[Πηγή Jaguar]   

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube