Νέα γενιά Suzuki Swift, διαρροή νέας φωτογραφίας

Νέα γενιά Suzuki Swift, διαρροή νέας φωτογραφίας

Μια ενδιαφέρουσα φωτογραφία της επερχόμενης νέας γενιάς του Swift διέρρευσε στο web.

Παρά τη χαμηλή ανάλυσή της, η νέα φωτογραφία της επερχόμενης ομοίως νέας, τέταρτης γενιάς του Suzuki Swift μας δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι πρέπει να περιμένουμε.

Νωρίτερα μέσα στο 2016, μια σειρά από επίσημα σκίτσα της επόμενης γενιάς του Suzuki Swift που είχαν διαρρεύσει online έδειχναν ξεκάθαρα ότι το νέο ιαπωνικό σουπερμίνι θα είναι ένα σαφώς πιο μοντέρνο αυτοκίνητο με πιο ρευστό ντιζάιν. Η εικόνα που έχουμε στα χέρια μας όμως σήμερα, δείχνει μεν το νέο look του αυτοκινήτου, το οποίο όμως διαφέρει σημαντικά από αυτό που μας είχαν αφήσει να υποθέτουμε τα σκίτσα και σαφώς από το απερχόμενο εντός ολίγου μοντέλο.

Η εμπρός όψη του αυτοκινήτου στη φωτογραφία δείχνει ένα αυτοκίνητο με χαρακτηριστικά εμπρός φανάρια που σχηματίζονται από πιο έντονες καμπύλες σε σχέση με το υφιστάμενο μοντέλο. Επιπλέον, τα γραφικά των φαναριών είναι επίσης ανασχεδιασμένα. Το δεύτερο σημείο άξιο παρατήρησης είναι τα νέα φώτα ομίχλης  και το μαύρο πλαίσιό τους που εκτείνεται καθ’ όλο το πλάτος της μάσκας. Και βέβαια υπάρχει και νέα γρίλια στη μάσκα, κάτι επίσης αναμενόμενο.

Άλλα σημεία διαφοροποίησης δεν είναι δυνατόν να εντοπίσουμε με αυτή την ανάλυση και αυτή τη γωνία της φωτογραφίας, αλλά διακρίνεται το μαύρο τμήμα στην κορυφή στις πίσω κολόνες, όπως και στα σχέδια, αλλά και στις φωτογραφίες που έχουμε ξαναδεί.

Η τέταρτη γενιά του Swift θα είναι προφανώς μικρότερη κι ελαφρύτερη από το Baleno, με το οποίο άλλωστε θα μοιράζεται και μερικούς από τους κινητήρες. Ο πιο ενδιαφέρων από αυτούς θα είναι ο 3κύλινδρος 1.000άρης BoosterJet, ενώ για το κορυφαίο Sport που ήδη ξέρουμε ότι θα έχει τούρμπο κινητήρα, το πιθανότερο είναι ότι θα χρησιμοποιηθεί ο 1.400άρης BoosterJet των 140 ίππων που ξέρουμε ήδη από το Vitara.

ΔEITE AKOMH Δοκιμάζουμε το Suzuki Vitara 1.6 DDiS 4WD TCSS

Το μόνο που ουσιαστικά μένει να επιβεβαιωθεί, είναι εάν θα είναι διαθέσιμος και ο ατμοσφαιρικός 1.200άρηςκινητήρας DualJet καθώς κι εάν μελλοντικά θα υπάρξει υβριδική έκδοση.

Νέα θα είναι και η εικόνα στην καμπίνα, με πιο ποιοτικά υλικά ενώ σύμφωνα με την εταιρεία ο εξοπλισμός θα εξακολουθήσει να είναι πολύ πλούσιος. Οι χώροι πάντως δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα βελτιωμένοι, κάτι που άλλωστε μπορεί και να δημιουργήσει εσωτερικό ανταγωνισμό με το Baleno.

ΔEITE AKOMH Δοκιμάζουμε το Suzuki Baleno 1.0 BoosterJet

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του νέου Swift θα γίνει στο Σαλόνι της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ η παραγωγή του είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το Μάιο. Για την κορυφαία έκδοση Sport, θα χρειαστεί να περιμένουμε ένα χρόνο ακόμα, έως το 2018 δηλαδή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube