Νέα BMW M5 30 Years Limited Edition; [video]

Νέα BMW M5 30 Years Limited Edition; [video]

Ολλανδικά μέσα αναφέρουν ότι μια ειδική έκδοση της BMW M5 ετοιμάζεται για τα 30 χρόνια του μοντέλου και θα έχει ισχύ πάνω από 600 PS.

Το νέο δεν είναι και τόσο νέο, καθώς το bimmertoday.de είχε δημοσιεύσει πριν από ένα χρόνο τη φωτογραφία από ένα πρωτότυπο της BMW M5 (F10) που στο ταμπλό είχε ένα αυτοκόλλητο σήμα που έγραφε «30 Years Limited Edition».

Το ίδιο αυτοκίνητο ψιθυρίζεται πως θα δούμε τον προσεχή μήνα στο Goodwood Festival of Speed, σε μια γιορταστική κίνηση για τα 30ά γενέθλια του σπορ σεντάν της γερμανικής εταιρείας.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση από επίσημα χείλη, αλλά η ολλανδική εφημερίδα Telegraaf  αναφέρει ότι η γενέθλια M5 θα αποδίδει τουλάχιστον 600 PS από τον 4,4λιτρο διτούρμπινο V8 που κρύβεται κάτω από το καπό. Να θυμίσουμε ότι η ανανεωμένη έκδοση της M5, που είχε παρουσιαστεί πέρσι τέτοια αποχή, ανέβηκε από τους 560 στους 575 PS.

Το αυτοκόλλητο σήμα του πρωτότυπου που είχε φωτογραφηθεί στο Garching, κοντά στο εργοστάσιο του M Division, έγραφε επίσης «1 από 300», κάτι που προφανώς σημαίνει ότι η παραγωγή της σπέσιαλ M5 θα περιοριστεί στα 300 κομμάτια.

Με δεδομένη την παρουσία της BMW M5 30 Years Limeted Edition στο Goodwood Festival of Speed, πρέπει να αναμένουμε σύντομα την επίσημη ανακοίνωσή της, ακόμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

[Πηγή telegraaf.nl]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube