Νέα Aston Martin Lagonda σε περιορισμένη παραγωγή το 2015

Νέα Aston Martin Lagonda σε περιορισμένη παραγωγή το 2015

Το όνομα Lagonda επιστρέφει στη γκάμα της Aston Μartin, σε ένα τετράπορτο μοντέλο εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής.

Η Aston Martin ανακοίνωσε και επίσημα την παραγωγή της νέας Lagonda, η οποία θα κατασκευαστεί μετά από απαίτηση πελατών της φίρμας στη Μέση Ανατολή και θα διατεθεί αποκλειστικά στην εκεί αγορά.

Φαίνεται πως σε μέρη όπως το Dubai, το Abu Dhabi και το Qatar η Aston Martin Rapide S δεν καλύπτει όλους τους ευκατάστατους πελάτες της φίρμας που ψάχνουν ένα πραγματικά ξεχωριστό τετράπορτο. Έτσι η εταιρία ετοιμάζει τη Lagonda, που θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες δόσεις πολυτέλειας και διαφορετικότητας σε αρκετά υψηλότερη τιμή.

Θα βασίζεται στην πλατφόρμα VH, στην οποία είναι χτισμένα και τα υπόλοιπα μοντέλα της Aston Martin σήμερα, και κάποια πάνελ του αμαξώματος θα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Έμπνευση για το νέο μοντέλο αποτελεί φυσικά η Lagonda του 1976 –σαν κι αυτή που μπορείτε να θαυμάσετε από κοντά στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Η νέα Lagonda θα είναι χειροποίητη και θα συναρμολογείται στις εγκαταστάσεις στις οποίες γεννήθηκαν και οι Aston Martin One-77. Ο αρχισχεδιαστής της φίρμας Marek Reichman δήλωσε ότι η «η Lagonda, όπως η One-77 και η V12 Zagato, είναι ένα έργο αυτοκινητικής τέχνης».



Βέβαια όσο ενδιαφέροντα κι αν σας φαίνονται τα παραπάνω η απόκτηση μιας Lagonda δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Η Aston Martin θα προσκαλέσει η ίδια όσους πελάτες θεωρεί ότι μπορούν να την αγοράσουν και αυτό, όπως αναφέραμε, θα γίνει μόνο στις χώρες της Μ. Ανατολής.

[Πηγή: Aston Martin]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube