NAIAS 2017 – Επίσημο: Νέο Toyota Camry 2018 [videos]

NAIAS 2017 – Επίσημο: Νέο Toyota Camry 2018 [videos]

Η έβδομη γενιά της πιο δημοφιλούς αμερικανικής μπερλίνας αποκαλύφθηκε στο North American Intaernatiol Auto Show 2017, στο Detroit.

H Toyota λέει ότι το ολοκαίνουργιο και πιο σπορ Camry είναι το πιο προηγμένο αυτοκίνητο της γκάμας της, ωστόσο ακόμα και μια μικρή βελτίωσή του θα ήταν αρκετή.

Όπως ήταν αναμενόμενο το νέο Camry 2018 πατά πάνω στη ίδια, νέα πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA) όπως και το Prius. Ως εκ τούτου, το μεταξόνιο σε σχέση με την έκτη γενιά μεγάλωσε κατά πέντε πόντους, καθιστώντας το αυτοκίνητο μακρύ σχεδόν τα πέντε μέτρα (4,86 m).

Κατά το πρότυπο των Γερμανών, κατέβασε κατά τι τη γραμμή της οροφής, προκειμένου να χαμηλώσει το κέντρο βάρους, όπως επίσης και τη γραμμή του πορτμπαγκάζ κατά τρεις περίπου πόντους. Στην καμπίνα, το νέο σχεδιάστηκε με μια πιο «αθλητική» αισθητική και εξ αυτού επιλέχτηκαν τα κόκκινα καθίσματα που βλέπετε στο αυτοκίνητο της παρουσίασης.

Προς το παρόν, η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, αλλά γνωρίζουμε ότι η γκάμα των μοτέρ απαρτίζεται από τρία σύνολα. Το πρώτο είναι το 3,5λιτρο V6 με την τροφοδοσία μικτού τύπου D-4S που συνδυάζει άμεσο και έμμεσο ψεκασμό για αποδοτικότητα.

Αν ο ενδιαφερόμενος επιλέξει μια αυτόματη μετάδοση οκτώ σχέσεων, αυτό τα σασμάν συνδυάζεται με το νέο 2,5λιτρο 4κύλινδρο κινητήρα «Dynamic Force». Τέλος, το πιο οικολογικό Camry θα φορά το επόμενης γενεάς Hybrid System (THS II) που συνδυάζει 2,5λιτρο θερμικό μοτέρ και κιβώτιο διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης και αναμένεται να καίει 4,7 lt/100 km ή και λιγότερο.

Το εξωτερικό ντιζάιν του νέου Toyota Camry 2018 είναι απότοκο της σχεδιαστικής φιλοσοφίας «Keen Look» του Ιάπωνα κατασκευαστή. Ωστόσο, συνεχίζει να θυμίσει από πολλές απόψεις το παλιό Camry και θα ήταν παράδοξο να μην το είχαν επιδιώξει οι Γιαπωνέζοι με το δεδομένο του δημοφιλούς χαρακτήρα του μοντέλου.

Φαρδύτερες εισαγωγές αέρα, και φιμέ γρίλια είναι εκ των ων ουκ άνευ στοιχεία του νέου, πιο αθλητικού παραστήματος του νέου Camry 2018, το οποίο στο πίσω μέρος υποστηρίζεται από 4μπουκες εξατμίσεις και διαχύτη.

Στην καμπίνα, η αρχική οπτική εντύπωση μας αφήνει να υποθέσουμε ότι έχουν χρησιμοποιηθεί ανώτερης ποιότητας υλικά και πιο ανατομικά καθίσματα. Το ταμπλό δείχνει ένα υβρίδιο μεταξύ παλιάς και νέας «κοπής», με το μεν σύστημα πολυμέσων να «ρέει» προς τα κάτω, ακολουθώντας το ντιζάιν του αυτοκινήτου με τη δε επένδυση να συνοδεύεται από τη χρήση ξύλου. Επίσης, ευπρόσδεκτη είναι η απόφαση της Toyota να υιοθετήσει παραδοσιακό λεβιέ.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο, έβδομης γενιάς Toyota Camry 2018 θα μάθουμε με το εμπορικό λανσάρισμα του μοντέλου, την άνοιξη.

[Πηγή Toyota] 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube