Μικρό SUV, αντίπαλο για την Χ1 ετοιμάζει η Jaguar

Μικρό SUV, αντίπαλο για την Χ1 ετοιμάζει η Jaguar

Ένα νέο SUV ετοιμάζει η Jaguar που θα τοποθετηθεί στην γκάμα της κάτω από την F-Pace.

Το αυτοκίνητο που εντόπισαν οι κατάσκοποι σε δοκιμές εξέλιξης φέρει ξεκάθαρα σχεδιαστικά στοιχεία της Jaguar. Λεπτομέρειες, όπως τα πίσω φώτα είναι ίδια ουσιαστικά με της F-Pace.

Το αυτοκίνητο, για το οποίο συζητείται το όνομα E-Pace, ακολουθώντας μια μεθοδολογία ονοματοδοσίας ανάλογη με των σεντάν, θα τοποθετηθεί κάτω από την F-Pace στην γκάμα της μάρκας. Και με τιμή που θα ξεκινά λίγο πάνω από τις €30.000 θα έχει να ανταγωνιστεί τις BMW Χ1 και την επερχόμενη Mercedes GLΒ.

Το πρόβλημα για την Jaguar είναι πως, λόγω τεχνικών περιορισμών, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει μια κοντύτερη έκδοση της πλατφόρμας της F-Pace για ένα μικρότερο αυτοκίνητο. Έτσι το νέο αυτοκίνητο αναμένεται να βασίζεται στο πάτωμα του Evoque. Είναι η ίδια βάση πάνω στην οποία κατασκευάζεται και το Discovery Sport, για το οποίο δεν προβλέπεται αλλαγή πριν το 2022. Έτσι, αν και η πλατφόρμα αυτή είναι παλαιότερη από της F-Pace, φαίνεται ότι έχει ακόμη πολλά να δώσει.

Ο Ian Callum, αρχισχεδιαστής της Jaguar, έχει δηλώσει ότι οποιοδήποτε μικρότερο μοντέλο θα πρέπει να έχει τον κινητήρα εγκάρσια και την κίνηση μπροστά. «Έχουμε πειραματιστεί με αυτό, είναι μονόδρομος αν θέλουμε μια πλατφόρμα μικρότερη από της XE ή της F-Pace», είπε χαρακτηριστικά.

Το πρωτότυπο δοκιμών έχει καταχωρηθεί ως υβριδικό ντίζελ. Γεγονός που δείχνει ότι η Jaguar πειραματίζεται με εναλλακτικά συστήματα κίνησης, με το μυαλό στην επόμενη δεκαετία. Υβριδικά συστήματα με κινητήρες πετρελαίου ή βενζίνης θα επιτρέψουν την μείωση εκπομπών CO2 κάτω από τα 100 g/km. Όπως και το Range Rover Evoque, το μικρό SUV της Jaguar δεν θα επωφεληθεί από τους ισχυρούς και πολιτισμένους εξακύλινδρους κινητήρες του ομίλου.



Πηγή Autoexpress

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube