Μικρή ανανέωση για το Kia Sorento [videos]

Μικρή ανανέωση για το Kia Sorento [videos]

To φρεσκάρισμα του μέσου ζωής για το Sorento περιλαμβάνει μικρές αισθητικές επεμβάσεις και αναβαθμίσεις, καθώς και ένα νέο σύστημα πολυμέσων.

Το ανανεωμένο Sorento που παρουσιάστηκε χτες στην Κορέα αισθητικά διαφοροποιείται από τα εμπρός φανάρια full-LED, τη νέα μάσκα και τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με τη μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα.

Τα φώτα ημέρας LED «παγοκυψέλη», σήμα κατατεθέν για την εμφάνιση των Kia, ανατοποθετήθηκαν, ενώ πίσω τα φώτα έγιναν LED και ανασχεδιάστηκε ο προφυλακτήρας που ενσωματώνει τους ανακλαστήρες ψηλότερα απ’ ό,τι πριν. Το παράδοξο στοιχείο για SUV είναι ότι οι σχεδιαστές επέλεξαν να τοποθετήσουν και ένα ψευδό-διαχύτη. Οι εξωτερικές αλλαγές ολοκληρώνονται με την οψιόν πλευρικών «σκαλοπατιών» και με νέες 19άρες ζάντες ελαφρού κράματος.

Στην καμπίνα, ο Sorento διαθέτει πλέον τετράκτινο τιμόνι και μια αναβαθμισμένη οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων που υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto.

Κάτω από το καπό, ο Κορεάτης κατασκευαστής δεν πείραξε την γκάμα των μοτέρ, οπότε φανταζόμαστε ότι θα συνεχίσει να παραμένει σε ισχύ για τις ευρωπαϊκές αγορές ο 2,2λιτρος CRDi με τα 200 άλογα. Σε άλλες αγορές, το αυτοκίνητο διατίθεται και με 3,3λιτρο βενζινοκίνητο V6 με 271 PS.

Αν η Ευρώπη ακολουθήσει τον προγραμματισμό των άλλων αγορών, το ανανεωμένο Sorento θα ξεκινήσει την εμπορική καριέρα του το φθινόπωρο 2017. Στην Ελλάδα το αυτοκίνητο προς το παρόν δεν εισάγεται, αλλά είναι κάτι που θα μπορούσε προσεχώς να διαφοροποιηθεί με την πρόσφατη αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ελληνικής εισαγωγικής εταιρείας.

[Πηγή Kia]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube