MG Comet, ηλεκτρικό κάτω από 10 χιλιάρικα; [video]

MG Comet, ηλεκτρικό κάτω από 10 χιλιάρικα; [video]

Θα μπορούσε ένα ηλεκτρικό μίνι που κοστίζει κάτω από 10.000 ευρώ και με αυτονομία 230 km να ενθαρρύνει τους ΙΧήδες να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Το MG Comet μπορεί να είναι το EV που θα αλλάξει το παιχνίδι.

MG Comet, ηλεκτρικό κάτω από 10 χιλιάρικα;

Η νέα, κινεζική εκδοχή της MG τα πάει καλά στη Γηραιά Ήπειρο. Από το 2020, η κινεζική φίρμα με τις βρετανικές ρίζες καταφέρνει μέχρι στιγμής να διπλασιάζει τις ευρωπαϊκές πωλήσεις της κάθε χρόνο. Σε εμάς φυσικά και αποτελεί άγνωστη ποσότητα, καθώς δεν υπάρχει Έλληνας αντιπρόσωπος. 

Πάντως, η MG φιλοδοξεί να «εξελιχτεί στην ηλεκτρική μάρκα για όλον τον κόσμο», παρότι η γκάμα της περιλαμβάνει και θερμικά μοντέλα με τα MG ZS και HS. Τα οποία ειρήσθω εν παρόδω και αυτά αντιπροσωπεύονται σε σημαντικές αγορές της Ευρώπης. 

Το MG Comet διαθέτει περιορισμένα στοιχεία ασφάλειας για να μπορέσει να περάσει τις αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές GSR2.

Για τους ιδιώτες από την άλλη, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραμένει ακόμη πολύ ακριβό «σπορ». Αλλά η εμφάνιση ενός EV σε τιμή που θα τη αποκαλούσαμε «τιμή ευκαιρίας» ίσως θα μπορούσε να κάνει θαύματα. Ίσως και σε μια αγορά ανώριμη ακόμη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως είναι η ελληνική…

MG Comet

Το MG Comet περί ου ο λόγος, είναι ένα αυτοκίνητο πόλης που βασίζεται στο Wuling Air της μητρικής εταιρείας SAIC. Ένα 3θυρο, 4θέσιο ηλεκτρικό με μήκος μόλις κάτω από τα τρία μέτρα. Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει ισχύ 42 ίππων και μέγιστη ροπή 110 Nm, με την απαιτούμενη ενέργεια να παρέχεται από μια μπαταρία χωρητικότητας 17,3 kWh. Η αυτονομία του MG Comet είναι 230 km, μέτρηση που όμως αναφέρεται στο πρωτόκολλο που ισχύει στην Ινδία.

Εδώ λοιπόν βρίσκεται το πρόβλημα για τη Γηραιά Ήπειρο. Το MG Comet προορίζεται για την ινδική αγορά και προορίζεται ως ένα είδος ηλεκτρικού διαδόχου του Tata Nano. Οι παραγγελίες για το οικονομικό ηλεκτρικό μίνι της MG έχουν ανοίξει στη χώρα αυτή από τις 25 Μαΐου 2023, όπου πωλείται 798.000 ρουπίες, το ισόποσο των 8.840 ευρώ.

MG Comet

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν σχέδια για εισαγωγή του MG Comet στην Ευρώπη. Οπότε η εναπομείνασα εναλλακτική -που ακόμη δεν έχει εισαχθεί από την ελληνική αντιπροσωπεία- είναι το Dacia Spring. Που όταν γίνει αυτό, δεν αναμένεται να πέσει κάτω από τα 20 χιλιάρικα. 

Αυτό εξηγείται εν πολλοίς ότι η ευρωπαϊκή έγκριση για ένα μοντέλο όπως το MG Comet, ιδίως σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, θα αύξανε σημαντικά την τιμή του. Αλλά από τη στιγμή που η BYD εισάγει το Seagull στην Ευρώπη, η MG θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμά της.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube