Mercedes-Benz: Εξηλεκτρισμός 50 μοντέλων μέχρι το 2022

Mercedes-Benz: Εξηλεκτρισμός 50 μοντέλων μέχρι το 2022

Δίνοντας το στίγμα του άμεσου μέλλοντος, η γερμανική εταιρεία δήλωσε ότι στα επόμενα πέντε χρόνια θα παρουσιάσει 50 υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα.

Ο Dieter Zetsche, επικεφαλής της Mercedes-Benz, δήλωσε ότι μέχρι το 2022 θα έχουμε δει τουλάχιστον 50 νέες εκδόσεις μοντέλων της που θα χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα.

Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια μιας ημερίδας της εταιρείας για τους επενδυτές της και πρακτικά μεταφράζεται σε υβριδικές ή αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η πληροφορία που θέλει τη μετατροπή της smart σε εταιρεία με αποκλειστικά ηλεκτρική γκάμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε το smart fortwo cabrio electric drive

Ο στόχος είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος όμως η εταιρεία πιστεύει σε αυτόν, ενώ δήλωσε ότι έχει δρομολογήσει κι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εξοικονόμησης πόρων, ύψους € 4 εκ. Το πρόγραμμα ονομάζεται Fit for Leadership 4.0 και η ανάγκη αυτή προκύπτει από το χαμηλότερο περιθώριο κέρδους που αφήνει η ηλεκτρική τεχνολογία.

Το γεγονός αυτό πάντως δεν εμποδίζει την πρόοδο του προγραμματισμού της εταιρείας προς την αμιγώς ηλεκτρική αυτοκίνηση, όπως δείχνει και η πολύ πρόσφατη παρουσίαση του ηλεκτρικού πρωτότυπου EQA.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΙΑΑ 2017: Ηλεκτρικό Mercedes-Benz Concept EQA [video]

Συνοδεύτηκε μάλιστα από την πληροφορία ότι τα μοντέλα της οικογένειας EQ θα έχουν αυτονομία 400 με 500 km στις τυποποιημένες μετρήσεις και ελάχιστα λιγότερα σε πραγματικές συνθήκες. Η διαφορά θα προκύπτει από τα διαφορετικά πακέτα μπαταριών που θα μπορεί να διαλέξει ο αγοραστής και τα οποία θα διαμορφώνουν σε κάποιο βαθμό και την τιμή του αυτοκινήτου.

[Πηγή: Autoexpress.co.uk, autoblog.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube