Mercedes-AMG A45 2019: Τελευταίες πληροφορίες

Mercedes-AMG A45 2019: Τελευταίες πληροφορίες

Η Α45 4Matic θα είναι και πάλι η κορυφαία έκδοση της επόμενης γενιάς Mercedes-Benz A Class που έρχεται το 2019.

Η επόμενη Mercedes-AMG A45, βασισμένη στην εντελώς καινούρια Α Class, σε μια πλατφόρμα σχεδιασμένη από λευκό χαρτί, θα έχει πάνω από 400 ίππους. Και αναμένεται να παρουσιαστεί το 2019.

Η δύναμη είναι το κυρίαρχο στοιχείο της προσωπικότητας του σημερινού μοντέλου. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Ο δίλιτρος αλουμινένιος 4κύλινδρος τούρμπο έχει βελτιωθεί ώστε να βγάλει ακόμη μεγαλύτερη ειδική απόδοση που θα ξεπεράσει τους 200 ίππους ανά λίτρο. Ο στόχος είναι το νέο μοτέρ να ξεπεράσει τα αντίστοιχα των Audi RS3 και BMW M2. Προφανώς, το αυτοκίνητο θα είναι το πιο δυνατό hatchback που έχει ποτέ κατασκευάσει η Mercedes.  

Οι αλλαγές στον κινητήρα αφορούν παρεμβάσεις στον στρόφαλο και στην κυλινδροκεφαλή. Αλλά και στην υπερπλήρωση. Πέρα από το κλασικό τούρμπο καυσαερίων, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ηλεκτρικό κύκλωμα 48 V που εξελίσσει η Mercedes ώστε ένα ηλεκτρικό τούρμπο να ενσωματωθεί για να ενισχύσει τη ροπή χαμηλά και την απόκριση. Η ροπή εκτιμάται ότι θα είναι αυξημένη κατά 3 kgm. Με όλα αυτά, το φράγμα των 4 δευτερολέπτων για την επιτάχυνση 0-100 km/h αναμένεται να σπάσει.

Διαβάστε ακόμη Όλες οι πληροφορίες για την επόμενη Mercedes-Benz A Class και τη νέα πλατφόρμα στην οποία θα βασίζονται 8 προσθιοκίνητα μοντέλα

Αλλαγές σχεδιάζονται επίσης για το κιβώτιο ταχυτήτων και το σύστημα 4κίνησης με τον πολύδισκο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συμπλέκτη. Έχουν ενισχυθεί για να δεχτούν την επιπλέον ισχύ και ροπή. Το κιβώτιο θα είναι πλέον… εννέα σχέσεων. Ενώ ο χρόνος απόκρισης στην εμπλοκή της αυτόματης τετρακίνησης είναι επίσης βελτιωμένος. Συνδυάζεται με σύστημα torque vectoring, όπως και στο σημερινό μοντέλο.



Λέγεται ότι στο πρότυπο των Audi S3 και RS3, η Mercedes ετοιμάζει και μια δεύτερη έκδοση AMG, πιθανότατα με όνομα A32 ή Α36 4Matic και απόδοση πάνω από 300 ίππους.

Πηγή Autocar
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube