Με τον 4λιτρο V8 biturbo η νέα Mercedes-AMG GLE 63;

Με τον 4λιτρο V8 biturbo η νέα Mercedes-AMG GLE 63;

Μαζί με τις απλές εκδόσεις δοκιμάζεται και η κορυφαία έκδοση της GLE, που σύμφωνα με τις πληροφορίες θα έχει νέο κινητήρα.

Οι συμβατικές εκδόσεις της νέας γενιάς GLE, έχουν φωτογραφηθεί από τους κατασκόπους πολλές φορές.

Ωστόσο τώρα ο φακός συνέλαβε και την κορυφαία έκδοση AMG να δοκιμάζεται, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένεται να αφήσει τον 5,5λιτρο V8 για χάρη του εξαιρετικού 4λιτρου «hot V» που χρησιμοποιείται πλέον στα περισσότερα μεγάλα AMG.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη Mercedes-Benz GLE 350 d 4MATIC

Με δεδομένο ότι σε ισχύ οι δύο κινητήρες είναι παραπλήσιοι, το μεγάλο κέρδος θα έχει να κάνει με την οικονομία καυσίμου αλλά και τις σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές ρύπων του νέου μοντέλου.

Δε γνωρίζουμε ακόμα περισσότερες πληροφορίες πάντως, πέραν του ότι θα μιλάμε για ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο και όχι για ένα απλό facelift. Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι η GLE προέκυψε ουσιαστικά από την ανανέωση της M-Class το 2015 με παράλληλη αλλαγή του ονόματός της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Scoop: Η επόμενη Mercedes-Benz GLE πήρε τους δρόμους [video]

Σε σχέση με το σημερινό μοντέλο οι αναλογίες του αμαξώματος δεν αναμένεται να αλλάξουν αισθητά, αν και το μεταξόνιό του δεν αποκλείεται να είναι μεγαλύτερο και οι πρόβολοι πιο κοντοί. Αυτή είναι μια αλλαγή που θα βοηθήσει όχι μόνο στα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου στην άσφαλτο αλλά στη βελτίωση των ήδη εξαιρετικών εκτός δρόμου δυνατοτήτων του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη Mercedes-Benz E 220 d

Εντελώς αλλαγμένη θα είναι και η εικόνα της καμπίνας, το ταμπλό της οποίας θα ευθυγραμμιστεί με των S-Class και E-Class. Θα έχει δηλαδή στις πλούσιες εκδόσεις δύο τεράστιες οθόνες που θα αντικαθιστούν πλήρως όλα τα συμβατικά αναλογικά όργανα και θα προβάλουν πληροφορίες για τα πάντα σχετικά με το αυτοκίνητο και τα συστήματά του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC

Είναι άγνωστο σε ποια ακριβώς φάση εξέλιξης βρίσκεται αυτή τη στιγμή η νέα GLE, όμως όπως όλα δείχνουν το μοντέλο με κωδικό W167 θα είναι έτοιμο για την αγορά μέσα στο 2018, για να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η BMW X5, η Porsche Cayenne και το Range Rover Sport.



Τέλος, σχετικά με την κουπέ έκδοση δεν υπάρχει ακόμα καμία πληροφορία, όμως η σύγχρονη μόδα που ισχύει στην κατηγορία θα πρέπει να μας κάνει να θεωρήσουμε βέβαιη τη συνέχισή της.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube