Με αερανάρτηση η ολοκαίνουργια γενιά του Audi Q5

Με αερανάρτηση η ολοκαίνουργια γενιά του Audi Q5

Η δυνατότητα ρύθμισης ύψους που φαίνεται στο νέο teaser video του Audi Q5, μαρτυρά την ύπαρξη αερανάρτησης για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο μοντέλο.

Αν και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση είναι ένα στοιχείο που σχεδόν όλοι οι ανταγωνιστές διαθέτουν, η αερανάρτηση δεν είναι καθόλου διαδεδομένη στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Μέχρι στιγμής μόνο η Mercedes-Benz GLC έδινε αυτή τη δυνατότητα, όμως το επερχόμενο Audi Q5 που θα παρουσιαστεί στο τέλος της εβδομάδας στο Σαλόνι του Παρισιού θα τη δίνει επίσης.

Φαίνεται πως με αυτή τη δυνατότητα η Audi θα συνδυάσει τα δυναμικά χαρακτηριστικά με τις εκτός δρόμου δυνατότητες, όπως δεν έχει ξανακάνει μέχρι σήμερα με το μεσαίο της SUV.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Audi A4 1.4 TFSI S tronic

Δε γνωρίζουμε ακόμα εάν η αερανάρτηση θα είναι διαθέσιμη σε ολόκληρη τη γκάμα ή μόνο με συγκεκριμένους κινητήρες, ενώ έχει ενδιαφέρον να τονίσουμε και ότι το Α4 -στο πάτωμα του οποίου πατάει το νέο Q5- δε δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Από την άλλη, όπως έχουμε ξαναγράψει η πλατφόρμα MLB Evo σημαίνει έως και 100 kg χαμηλότερο βάρος σε σχέση με το σημερινό μοντέλο, κάτι που αναμένεται να ευεργετήσει ακόμα περισσότερο τα δυναμικά χαρακτηριστικά.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube