Με 300 PS το νέο Renault Mégane RS Trophy, μέσα στο 2018

Με 300 PS το νέο Renault Mégane RS Trophy, μέσα στο 2018

Η ακόμα πιο ισχυρή και σπορ έκδοση του νέου Megane RS θα έχει παρουσιαστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Συνεχίζοντάς την παράδοση, η Renault δε θα αρκεστεί στην έκδοση των 280 ίππων του Mégane RS που μόλις παρουσιάστηκε.

Γι’ αυτό και μέσα στο Press Kit του, αναφέρει ρητά ότι θα υπάρξει και έκδοση Trophy μέχρι το τέλος του 2018. Μάλιστα δεν παραλείπει να δώσει και μερικές βασικές πληροφορίες, οι οποίες αναφέρουν 300 PS και 40,8 kgm ροπή.

Τα αντίστοιχα νούμερα για το «νορμάλ» μοντέλο είναι 280 PS και 39,8 kgm, τα οποία εξασφαλίζουν επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,8” και τελική ταχύτητα 250 ή 255 km/h ανάλογα με το εάν πρόκειται για την έκδοση Sport ή Cup.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο Renault Mégane RS [video]

Η παράδοση θέλει εκτός των άλλων και χαμηλότερο βάρος για την έκδοση Trophy, οπότε η βελτίωση των επιδόσεων θα είναι αισθητή. Το ίδιο και η προσήλωσή του στην απόλυτα σπορ αίσθηση και την αποτελεσματικότητα απέναντι στο χρονόμετρο.

Το Mégane RS Trophy θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με το Cup Chassis, με στάνταρ τους 19άρηδες τροχούς και τις δισκόπλακες με την αλουμινένια καμπάνα που είναι όχι μόνο καλύτεροι σε απόδοση και ψύξη αλλά και σημαντικό πιο ελαφριοί. Εξοικονομούν 1,8 kg σε κάθε τροχό για την ακρίβεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Renault Mégane 1.5 dCi 110

Ακόμα δε γνωρίζουμε εάν θα υπάρξει και ακόμα πιο ακραία έκδοση Trophy-R, όπως και να έχει όμως όλα δείχνουν ότι η Renault Sport δε θα χάσει την ευκαιρία της να κλέψει τον τίτλο του ταχύτερου προσθιοκίνητου στον κόσμο, τον οποίο έχει το νέο Honda Civic Type R.

[Πηγή: Renault Sport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube