Maserati: Πρόγραμμα για μοτέρ V8 Ferrari στη Levante

Maserati: Πρόγραμμα για μοτέρ V8 Ferrari στη Levante

Η Maserati θα ψωνίσει από το σουπερμάρκετ του Maranello για να αναθερμάνει το ενδιαφέρον του κοινού για το SUV της, φέρνοντάς το παράλληλα απέναντι στη νέα Porsche Cayenne Turbo.

Η Ferrari συνεχίζει να τροφοδοτεί τη Maserati με μηχανικά μέρη, καθώς το SUV της δεύτερης, η Levante, θα φορέσει τον διτούρμπινο κινητήρα V8 του Maranello, τον ίδιο που χρησιμοποιεί και η Quattroporte GTS.

Στη Levante GTS θα μπορούσε να αποδίδει γύρω από τα 530 άλογα, προσβλέποντας στην ευθεία αντιπαράθεση με τη νέα Porsche Cayenne Turbo.

Αυτή η τελευταία παρουσιάστηκε ολοκαίνουργια πρόσφατα, οπότε ό,τι και αν είχε κατά νου η Maserati για το SUV της, η αντίδραση θα έπρεπε να είναι ανάλογη της κορυφής στην κατηγορία. Το 2016, η Maserati προώθησε στην αγορά 2.443 Levante, αλλά τους τελευταίους μήνες οι πωλήσεις απέκλιναν από το στόχο. Ελαφρά μεν, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό δείγμα για ένα μοντέλο τόσο νωρίς στην εμπορική καριέρα του.

Για να αναθερμάνει το ενδιαφέρον για τη Levante, η Maserati προβλέπει μια νέα έκδοση «GTS», αντίστοιχη με την ομώνυμη Quattroporte. Οπότε, το ιταλικό SUV θα φορέσει τον ίδιο V8 3.8 biturbo καταγωγής Ferrari που αποδίδει 530 άλογα στην ιταλική λιμουζίνα και πιθανολογούμε ότι περίπου την ίδια ισχύ θα αποδίδει και στη Levante.

Η Levante GTS θα λανσαριστεί την επόμενη χρονιά και θα έρθει ευθέως αντιμέτωπη με τη νέα Porsche Cayenne Turbo των 550 PS. Αν κρίνουμε δε από τη Levante των 275 PS που έχουμε οδηγήσει και τις εντυπώσεις συναδέλφων από τη Maserati Levante S των 430 PS, αυτά τα 100 άλογα παραπάνω σε σχέση με την τελευταία σαφώς θα απογειώνουν τις δυνατότητες του αυτοκινήτου στην… άσφαλτο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube