Lotus: Ξεκίνησε η παραγωγή της Evora 400

Lotus: Ξεκίνησε η παραγωγή της Evora 400

Το πρώτο αυτοκίνητο βγήκε από το εργοστάσιο του Hethel και θα χρησιμοποιηθεί για προωθητικές ενέργειες.

Η βρετανική μάρκα γιόρτασε την έναρξη κατασκευής της αισθητά ανανεωμένης Evora που, επτά χρόνια μετά την παρουσίαασή της, δέχθηκε ένα εκτεταμένο facelift.

Ο CEO της Lotus, Jean-Marc Gales, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για το μακροπρόθεσμο πλάνο που εκπονήσαμε πριν από ένα χρόνο. Η πρώτη Evora 400 αποτελεί ένα σημείο-σταθμό για την πορεία της Lotus.»

Το αλουμινένιο σασί είναι ανασχεδιασμένo και ελαφρύτερο, η ανάρτηση διαθέτει νέες ρυθμίσεις, τα φρένα είναι ισχυρότερα και, στις εκδόσεις με το χειροκίντο κιβώτιο, το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης είναι στάνταρ.

Στην Evora 400, ο V6 των 3,5 λίτρων αποδίδει 406 ίππους (400hp) που περνούν στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου (ή, προαιρετικά, αυτόματου) κιβωτίου έξι σχέσεων. Τα 0-100 km/h έρχονται σε 4,2¨και η τελική φτάνει τα 300 km/h.

Εξωτερικά, ξεχωρίζει από τον διαφορετικό εμπρός προφυλακτήρα με την  μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα και τα φώτα ημέρας LED καθώς και τον πίσω προφυλακτήρα με τον διαφορετικό διαχύτη και την  κεντρικά τοποθετημένη εξάτμιση. Το εσωτερικό διαθέτει ένα εντελώς νέο ταμπλό με ποιοτικότερα υλικά., πιο σύγχρονο design και σύγχρονο σύστημα πολυμέσων.

Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο στην Ευρώπη και στις αρχές του 2016 σε ΗΠΑ και Κίνα.

[Πηγή: Lotus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube