Lotus: Ετοιμάζει το τελευταίο της μοντέλο με θερμικό μοτέρ

Lotus: Ετοιμάζει το τελευταίο της μοντέλο με θερμικό μοτέρ

Το νέο βασικό σπορτσκαρ της Lotus θα προσφέρει πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση.

Η Lotus ετοιμάζει το νέο βασικό μοντέλο της γκάμας της το οποίο θα είναι και το τελευταίο της βρετανικής φίρμας με θερμικό μοτέρ, όπως αποκάλυψε ο CEO, Phil Popham.

Η μικρή Lotus θα δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο Evija. Παράλληλα θα δίνει έμφαση και στην πρακτικότητα για καθημερινή χρήση με πιο ευρύχωρη καμπίνα σε σύγκριση με τις Elise και Exige.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Lotus Evija: Το ισχυρότερο υπεραυτοκίνητο στον κόσμο

Lotus

Ο Phil Popham δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας Lotus. Φήμες κάνουν λόγο για κεντρομήχανο σπορτσκαρ που θα χρησιμοποιεί υβριδικό V6 3,5 λίτρων της Toyota, με απόδοση κοντά στους 500 PS.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του europe.autonews.com, το σπορτσκαρ θα κοστίζει μεταξύ £55.000-£100.000 (€63.000-€115.000) και θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2020 ή στις αρχές του 2021. Όπως και οι υπόλοιπες Lotus, θα παράγεται στο εργοστάσιο της φίρμας στο Hethel.

Στόχος της εταιρείας είναι να αυξήσει την ετήσια παραγωγή της από τις 1.600 μονάδες που είναι σήμερα, πιο κοντά στις 5.000 μονάδες που είναι και το ανώτατο όριο των εγκαταστάσεων της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube