Ανανέωση για το Range Rover Sport [video]

Ανανέωση για το Range Rover Sport [video]

Αισθητικές αλλαγές, πλουσιότερος εξοπλισμός και νέα plug-in hybrid έκδοση με 404 ίππους.

H Jaguar Land Rover παρουσίασε σήμερα το ανανεωμένο Range Rover Sport.

Οι κυριότερες αισθητικές αλλαγές εντοπίζονται στους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, στη νέα μάσκα και τα νέα Matrix LED φώτα.

Στην καμπίνα, η σημαντικότερες διαφορές εντοπίζονται στην κεντρική κονσόλα που πλέον φιλοξενεί το νέο σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων Touch Pro Duo με δύο οθόνες αφής 10” που διαχειρίζονται όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Πέρα όμως από τις μικρές αισθητικές αλλαγές και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού καμπίνας, το ανανεωμένο Range Rover Sport εμπλούτισε την γκάμα του με μία plug-in hybrid έκδοση που ονομάζεται P400e.

Η συγκεκριμένη έκδοση εφοδιάζεται με 2λιτρο 4κύλινδρο Ingenium κινητήρα βενζίνης που αποδίδει 300 ίππους και ένα πακέτο μπαταριών 13,1 kWh που δίνει δύναμη σε ένα ηλεκτρομοτέρ 116 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς της νέας έκδοσης είναι 404 ίπποι και η μέγιστη ροπή ακουμπά τα 65,2 kgm. Επιπλέον, εφοδιάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο της ZF και οι επιδόσεις που ανακοινώνει ο κατασκευαστής κάνουν λόγο για 0-100 km/h σε 6,7” και τελική ταχύτητα 220 km/h.

Το πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου βρίσκεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και μπορεί να κινήσει τη νέα έκδοση πλήρως ηλεκτρικά για έως 51 km. Ακόμα, ανάλογα με το σύστημα φόρτισης, η μπαταρία χρειάζεται από 2 ώρες και 45 λεπτά μέχρι 7μιση ώρες για μια πλήρη φόρτιση.

Στην υπόλοιπη γκάμα του μοντέλου, η κορυφαία έκδοση επιδόσεων SVR δυνάμωσε και πλέον αποδίδει 575 ίππους, χαρίζοντάς της επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε 4,6”.

Η εμπορική καριέρα του ανανεωμένου Range Rover Sport θα ξεκινήσει στις αρχές του 2018.

[Πηγή: Range Rover]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube