Κινεζικό αντίγραφο και για το νέο Volkswagen Tiguan

Κινεζικό αντίγραφο και για το νέο Volkswagen Tiguan

Σχεδόν για κάθε ευρωπαϊκό SUV/crossover υπάρχει και ένα κακέκτυπό του που φτιάχνεται στην Κίνα. Πλέον και το νέο Volkswagen Tiguan έχει «αδερφάκι».

Στο Zotye Domy X7, το κινέζικο αντίγραφο του Volkswagen Tiguan, έχει γίνει προσπάθεια διαφοροποίησης στη μάσκα, η οποία όμως προέρχεται κι αυτή από ένα άλλο VW: από το πρωτότυπο Cross Coupe GTE.

Κατά τα άλλα, οι αναλογίες του αμαξώματος του Zotye Domy X7 και όλες οι λεπτομέρειες του σχεδιασμού, όπως τα πίσω φανάρια, παραπέμπουν στο Tiguan. Ακόμα και το ταμπλό ακολουθεί τις βασικές γραμμές εκείνου του γερμανικού SUV, με φτηνότερα υλικά κατασκευής βέβαια.

Το Zotye Domy X7 θα χρησιμοποιεί τρεις βενζινοκινητήρες με τούρμπο: 1,5 lt με 150 PS, 1,8 lt με 170 PS και 2,0 lt με 190 PS. Την ίδια στιγμή το VW Tiguan διατίθεται στην κινεζική αγορά αποκλειστικά στην έκδοση 1.4 TSI ACT 150 PS, οπότε το αντίγραφό του θα είναι δυνατότερο!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 4MOTION DSG

Υπενθυμίζουμε ότι η Zotye Auto, θυγατρική της Shenyang-Mitsubishi, είναι η εταιρία που φτιάχνει και το κινέζικο αντίγραφο της Porsche Macan.

[Πηγή: Auto Evolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube