Νέο Koenigsegg One:1, 0-400 km/h σε 20”!

Νέο Koenigsegg One:1, 0-400 km/h σε 20”!

O Christian von Koenigsegg κοινοποίησε κάμποσες εκρηκτικές λεπτομέρειες από το επερχόμενο μοντέλο της εταιρείας, το One:1.

Πρώτο και κυριότερο, στο One:1 για κάθε κιλό του βάρους του αντιστοιχεί ένας ίππος!

Και μάλιστα μετρημένο με όλα τα υγρά του (ψυκτικό υγρό, λιπαντικά, καύσιμα κ.λπ.), καθώς όλα τα σούπερκαρ που έχουν ή πλησιάζουν την ίδια αναλογία είναι μετρημένα «στεγνά». Αυτό ήταν που είπε ο von Koenigsegg, προσθέτοντας ότι το One:1 αποδίδει 1.420 PS.

Οι προσομοιώσεις στους υπολογιστές της Koenigsegg έδειξαν ότι το One:1 θα είναι ό,τι ταχύτερο υπάρχει στο 0-200 km/h, στο 0-300 και στο 0-400 km/h. Ειδικά για την τελευταία επίδοση, η σουηδική εταιρεία αναφέρει ότι τα 400 km/h από στάση έρχονται στον εντυπωσιακό χρόνο των 20” και αν δεν εντυπωσιαστήκατε να ξέρετε ότι τα πιάνει 30” νωρίτερα από τη Veyron.



Η τελική ταχύτητα του One:1 θα είναι τουλάχιστον 450 km/h, τα οποία είναι σημαντικά παραπάνω από τα 415 km/h της Bugatti Veyron Super Sport World Record Edition. Εδώ να σημειώσουμε ότι η Bugatti Veyron WRE μπορεί να πιάσει τα 431 km/h, αλλά η έκδοση παραγωγής πουλιέται με ηλεκτρονικό περιοριστή ταχύτητας, κάτι που δεν υπάρχει στο Koenigsegg One:1.



Ο ιδιοκτήτης της Koenigsegg ανακοίνωσε ότι ένα πρωτότυπο θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2013, με την παραγωγή να περιορίζεται στα έξι αυτοκίνητα. Μολονότι η τιμή αναμένεται να είναι «σημαντικά υψηλότερη» από αυτή του Agera S, η ζήτηση για το One:1 είναι ισχυρή, αλλά ακόμα κι έτσι ο Koenigsegg θεωρεί ότι τελικά θα μπει μέσα από αυτή τη δουλειά. Από την άλλη μεριά, το One:1 θα εκτοξεύσει τη φήμη της εταιρείας και θα αποτελέσει υποθήκη για τη δημιουργία μελλοντικών κερδών στα προσεχή μοντέλα της εταιρείας. Επίσης η αποκτηθείσα τεχνογνωσία από την έρευνα και την εξέλιξη του One:1 θα βρει το δρόμο της και σε ποιο «γήινα» μοντέλα της Koenigsegg.

Ο Christian von Koenigsegg έκλεισε τη συνέντευξη, λέγοντας ότι «κανείς δεν έχει ανάγκη ένα αυτοκίνητο όπως αυτό, αλλά όλοι δικαιούνται να το ονειρεύονται».

[Πηγή businessweek.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube