Jeep Grand Cherokee SRT Trackhawk με 700+ ίππους;

Jeep Grand Cherokee SRT Trackhawk με 700+ ίππους;

Το τμήμα επιδόσεων SRT της Chrysler ετοιμάζει κάτι σπέσιαλ για το μεγάλο SUV.

Η κίνηση της αμερικάνικης (ΟΚ, ιταλοαμερικάνικης πλέον) μάρκας να βγάλει στην αγορά τα Challenger και Charger SRT Hellcat ήταν ιδιοφυής.

Με 716 PS και 88,9 kgm ροπής, τα πίσω λάστιχα γίνονται φιτίλια σε χρόνο dt και, στα φανάρια τουλάχιστον, Ιταλοί και Γερμανοί με υπερπολλαπλάσιας αξίας supercars σφυρίζουν αδιάφορα.

Η Chrysler από το περασμένο φθινόπωρο έχει κατοχυρώσει την ονομασία Trackhawk την οποία πληροφορίες θέλουν να προορίζεται για το Grand Cherokee.

Αρχικά, θα χρησιμοποιηθεί στο υπάρχον SRT που αποδίδει 481 PS και 64,3 kgm από τον ατμοσφαιρικό V8 Hemi των 6,4 lt. Τα 0-100 km/h σε 4,8’’ και τα 257 km/h τελικής είναι υπεραρκετά, σωστά;

Μάλλον όχι. Τουλάχιστον για την εταιρεία που θα βγάλει και μία έκδοση με το μοτέρ των Hellcat, βάζοντας τα γυαλιά στις AMG και Μ. Πρώτα βέβαια πρέπει οι μηχανικοί της να βρουν τρόπο να περάσουν τόση δύναμη στο δρόμο χωρίς να διαλύσουν το κιβώτιο ή την τετρακίνηση, αν και ο ηλεκτρονικός περιορισμός της ροπής είναι ένα από τα (εφικτά) σενάρια που εξετάζουν.

[Πηγή: Car & Driver]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube