Ηλεκτρικό το μελλοντικό Audi Q6

Ηλεκτρικό το μελλοντικό Audi Q6

H Audi ήδη εξελίσσει ένα μεγάλο σπορ SUV που προβλέπεται να είναι ηλεκτρικό, προκειμένου να συμμορφωθεί με την επικείμενη αμερικανική νομοθεσία.

Σήμερα το πρωί, η Audi έδωσε την καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει τα σχέδια της για το 2015. Ο Γερμανός κατασκευαστής άδραξε την ευκαιρία για να μιλήσει για τo επερχόμενο Q1, αλλά επίσης και για το μελλοντικό SUV της γκάμας του, το Q8, που στην πραγαμτικότητα θα ονομάζεται Q6. Η επιλογή αυτή υπαγορεύτηκε κατά μεγάλο μέρος υπό την πίεση των βορειοαμερικανικών χωρών για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αυτού του είδους.   

Από τους τρεις κατασκευαστές πολυτελείας, μόνο η Audi δεν είχε να προτείνει ένα σπορ κουπέ SUV ή SAC - Sport Activity Coupe. Και ήταν κάτι το οποίο χρειαζόταν να δρομολογηθεί αλλά και να κοινοποιηθεί άμεσα, οπότε στην ετήσια συνέντευξη σήμερα το πρωί, ο Rupert Stadler, ο επικεφαλής της εταιρείας του Ingolstadt, επιβεβαίωσε στον Τύπο ότι το Q6 βρίσκεται ήδη υπό εξέλιξη. Το αυτοκίνητο θα είναι ένα είδος Q7 με σπορ χαρακτήρα, δηλαδή θα πατά πάνω στην ίδια συνταγή της BMW X6 ή της Mercedes-Benz GLE Coupé. Ένα επίσης ηλεκτρικό Q8 αναμένεται αργότερα και θα τεθεί επικεφαλής της γκάμας των SUV.

Ακόμα καλύτερα, η Audi ανακοίνωσε ότι θα πρόκειται για ένα ηλεκτρικό SUV, με ένα μοτέρ στον εμπρός άξονα και ένα άλλο στον πίσω, στην ίδια διαμόρφωση με αυτήν του Tesla Model X. Για την ώρα, οι τεχνικές λεπτομέρειες του Q8 παραμένουν διαβαθμισμένες, αλλά οι συνάδελφοί μας στο Autocar μιλούν για τη δυνατότητα των μπαταριών και ότι αυτή θα είναι ανώτερη από του καινούργιου Audi R8 e-tron.  Και ευτυχώς θα λέγαμε, καθώς το βάρος του Q8 αναμένεται να είναι σαφώς υψηλότερο από το βάρος του ηλεκτρικού σούπερκαρ της Audi. Η επιλογή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου δεν είναι τυχαία, ειδικά για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς από το 2025, τουλάχιστον το 15% των μοντέλων μιας εταιρείας θα πρέπει να είναι ηλεκτρικά σε επτά Πολιτείες των ΗΠΑ, περιλαμβανομένης της California.

Η Audi προσαρμόζεται με κάποιο τρόπο σε αυτή τη διάταξη, όπως εξάλλου μπόρεσε να το κάνει η Fiat σε πολύ μικρότερη κλίμακα με το 500e, που διατίθεται αποκλειστικά σε κάποιες αμερικανικές Πολιτείες.   

Το Audi Q6 θα πάρει την άγουσα για κάποιες αγορές το 2018, αγορές από τις οποίες μάλλον φαίνεται να απέχει η Ευρώπη, και θα έχει αυτονομία 500 km

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube