Η πρώτη ηλεκτρική Shelby βασίζεται στην Mustang Mach-E GT και είναι μόνο για την Ευρώπη

Η πρώτη ηλεκτρική Shelby βασίζεται στην Mustang Mach-E GT και είναι μόνο για την Ευρώπη

Το περιορισμένης παραγωγής πακέτο αναβάθμισης της Shelby για την Mach-E GT θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη, απογειώνοντας τον σπορ χαρακτήρα του ηλεκτρικού μοντέλου της Mustang.

Σε 100 μόλις αυτοκίνητα θα εισαχθεί αποκλειστικά στην Ευρώπη η κορυφαία έκδοση της Mustang Mach-E GT, με το πακέτο αναβάθμισης και τα σήματα της Shelby. To συγκεκριμένο πακέτο χαρίζει στην Mach-E GT ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό και επιθετικό χαρακτήρα.

Η Shelby Mach-E GT ξεχωρίζει από το ανθρακονημάτινο καπό και τους καθρέπτες, το μπροστινό σπλίτερ του προφυλακτήρα και τη διχρωμία του αμαξώματός της, ενώ σημαντική προσφορά στο επιθετικό της προφίλ δημιουργεί και η κατά 2,54 cm μείωση της απόστασής της από το έδαφος.

Shelby Mach-E GT

Το πακέτο επίσης προσθέτει ένα νέο ηχοσύστημα της Borla που έχει την ιδιαιτερότητα να μιμείται και να παράγει θόρυβο κινητήρα εσωτερικής καύσης βασιζόμενο στις σ.α.λ. του ηλεκτροκινητήρα, την ισχύ και την ροπή. 

Πρόκειται για ένα σύστημα αντίστοιχο με αυτά που χρησιμοποιούν το Abarth 500e και το Dodge Charger Daytona SRT Concept και το οποίο σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας David Borla «είναι σαν ένα ηχητικό στροφόμετρο που προσφέρει την αίσθηση ενός πραγματικού και είναι επίσης σαν ένα μουσικό όργανο που αναπαράγει ένα συναρπαστικό soundtrack που ενισχύει την οδηγική εμπειρία…».

Shelby Mach-E GT

Για την κίνηση της Shelby Mach-E GT δεν θα υπάρχει καμία διαφορά με τους δύο ηλεκτροκινητήρες να παράγουν συνολικά 487 PS όπως και στην περίπτωση της Mustang Mach-E GT, ωστόσο οι επιδόσεις αναμένονται καλύτερες μέσω της μείωσης του βάρους.

Η Shelby Mach-E GT θα παραχθεί σε 100 αντίτυπα για να τιμήσει τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Caroll Shelby και θα αυξάνει την τιμή της Mach-E GT κατά περίπου €25.000. Τέλος, οι πρώτες παραδόσεις της εμβληματικής αυτής Mach-E GT θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube