Πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Citroën C3

Πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Citroën C3

Το νέο γαλλικό σουπερμίνι θα παρουσιαστεί επίσημα αύριο. Οι πρώτες εικόνες που διέρρευσαν δείχνουν ότι θα χρησιμοποιεί το σύστημα Airbumps που γνωρίσαμε στο C4 Cactus.

Μια μόλις ημέρα πριν την επίσημη παρουσίαση του, οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του Citroën C3 διέρρευσαν και κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Το Citroën C3 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2002 και συνολικά πούλησε πάνω από 3,5 εκατομμύρια μονάδες (στο μεσοδιάστημα υποβλήθηκε στις απαραίτητες αισθητικές αλλαγές), όντας ένα από τα πλέον σημαντικά αυτοκίνητα για τη γαλλική μάρκα.

Το νέο C3 βασίζεται στο πλαίσιο του «αδελφού» Peugeot 208 και του DS 3, κάτι που σίγουρα θα του προσφέρει πόντους στην οδική του συμπεριφορά, ενώ παράλληλα θα είναι και μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το απερχόμενο εξασφαλίζοντας έτσι πλουσιότερους χώρους για τους επιβάτες του. Στόχος να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στον ανταγωνισμό που οριοθετείτε από τα VW PoloFord Fiesta,Renault Clio και βέβαια το Peugeot 208.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Όλες οι νέες τιμές των Citroën

Σχεδιαστικά είναι σαφώς πιο όμορφο και πιο μοδάτο με τους δημιουργούς του να έχουν υιοθετήσει πολλές από τις επιλογές που είδαμε στο C4 Cactus. Το τελευταίο παρά τις αρχικές ενστάσεις απέδειξε πως άρεσε και έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από το αγοραστικό κοινό. Μάλιστα στη φωτογραφία το αυτοκίνητο εμφανίζεται να φορά τα γνωστά μας από το C4 Cactus, Airbumps. 

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες δεν αναμένονται εκπλήξεις με τη Citroën να επιμένει στα δοκιμασμένα 3κύλινδρα σύνολα του 1,0 και 1,2 λίτρου, καθώς και στο 4κύλινδρο ντίζελ 1.6 BlueHDI, που έχει αποδειχθεί ένα από τα καλύτερα μοτέρ του γκρουπ PSA.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το νέο Citroën C3 είναι το πρώτο από μια σειρά πολλών νέων μοντέλων (21 στο σύνολο) τα οποία η PSA αναμένεται να λανσάρει έως το 2021, με τα οκτώ από αυτά να είναι έτοιμα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube