Η νέα Ferrari F12 Berlinetta θα έχει και πάλι ατμοσφαιρικό V12

Η νέα Ferrari F12 Berlinetta θα έχει και πάλι ατμοσφαιρικό V12

Αναμένεται να αποδίδει κοντά στους 780 ίππους με αμιγώς συμβατικό τρόπο, χωρίς υβριδική τεχνολογία.

Όταν είχαμε δοκιμάσει τη Ferrari F12 Berlinetta με τον ατμοσφαιρικό V12 των 6,3 lt και τους 740 ίππους, ο κινητήρας ήταν που μας είχε συγκλονίσει περισσότερο από όλα.

Ευτυχώς, για το το νέο μοντέλο που ετοιμάζεται και κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιαστεί επίσημα το Μάρτιο στο Σαλόνι της Γενεύης, η Ferrari ξεκαθάρισε -στο Σαλόνι του Παρισιού- ήδη ότι δεν θα έχει εντελώς νέο κινητήρα.

Θα έχει ουσιαστικά μια βελτιωμένη εκδοχή του σημερινού μοτέρ, με αρκετά στοιχεία από την ακραία έκδοση TDF των 780 ίππων. Αν και κανείς δε θα μπορούσε να ζητήσει καλύτερες επιδόσεις από την F12, το νέο μοντέλο αναμένεται να κατεβάσει λίγο ακόμα το χρόνο για τα 0-100 km/h, που σήμερα είναι στα 3,1”!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε τη Ferrari F12 Berlinetta [video]

Θα πρέπει επίσης να θεωρείται βέβαιο πως θα διαθέτει και το σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης της TDF. Αυτό που δε θα έχει, είναι τον νέο V12 με υβριδική τεχνολογία που ετοιμάζει η εταιρεία και αναμένεται να έχει τουλάχιστον 800 ίππους.

Τελικά φαίνεται πως θα είναι έτοιμος κοντά στο 2020 και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εντελώς νέα ναυαρχίδα της Ferrari που επίσης θα παρουσιαστεί τότε. Το αυτοκίνητο που θα δούμε το Μάρτιο, θα είναι περισσότερο μια σοβαρή αναβάθμιση του υπάρχοντος και όχι εντελώς νέο.

[Πηγή Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube