O Marchionne δίνει τη χαριστική βολή στη Lancia

O Marchionne δίνει τη χαριστική βολή στη Lancia

Το μόνο μοντέλο που θα παραμείνει στην γκάμα της Lancia είναι το Ypsilon και αυτό για να πωλείται μόνο στην Ιταλία

Το μέλλον της Lancia ήταν ομιχλώδες εδώ και χρόνια, αλλά οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται να δείξουν ότι η ιστορική ιταλική φίρμα σύντομα θα περάσει στην Iστορία.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο λάκκος για την Lancia είχε σκαφτεί αρκετά χρόνια πριν. Με συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ο πρόεδρος και CEO του ομίλου Fiat, Sergio Marchionne, της ρίχνει κλωτσιά να πέσει μέσα και πλέον το μόνο που απομένει είναι να τις ρίξουν από πάνω και την ταφόπλακα.

Ο Marchionne ανέφερε στην συνέντευξή του ότι το συνονθύλευμα αμερικάνικων μοντέλων με το σήμα της Lancia θα σταματήσει να υπάρχει και να πωλείται στην ευρωπαϊκή αγορά. Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα κακά είναι ότι αυτό που θα απομείνει από τη Lancia είναι μόνο το Ypsilon και αυτό θα συνεχίσει να διατίθεται μόνο στην ιταλική αγορά. Πουθενά αλλού. Επίσης, δεν έγινε καμία αναφορά στο τι θα γίνει μόλις ο κύκλος ζωής του τωρινού Ypsilon ολοκληρωθεί. Θα υπάρξει νέα γενιά ή απλά θα μπει και η ταφόπλακα που λέγαμε;

Ακόμα, ο Marchionne αποκάλυψε στην συνέντευξή του ότι μετά την πλήρη εξαγορά της Chrysler ο ιταλικός όμιλος θα αποκτήσει νέο «όνομα». Απέφυγε να πει ή να δώσει μια ιδέα για το πιο θα είναι αυτό, αλλά ούτε έδωσε και μια σαφή απάντηση στο ερώτημα εάν τα κεντρικά γραφεία του νέου ομίλου θα παραμείνουν στην Ιταλία ή θα μεταφερθούν στις ΗΠΑ. Τόνισε χαρακτηριστικά πως τόσο η ονομασία όσο και η τοποθεσία είναι «καθαρά συμβολική και συναισθηματική».

Όσον αφορά την Alfa Romeo, ο Marchionne ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να πουληθεί στον όμιλο VW και δήλωσε χαρακτηριστικά πως «τα νέα μοντέλα της Alfa Romeo που θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της φίρμας».

[Πηγή: La Repubblica]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube