Η Lexus ψάχνει τον αντικαταστάτη του CT 200h

Η Lexus ψάχνει τον αντικαταστάτη του CT 200h

Οι μικρές πωλήσεις του υβριδικού premium μικρού οικογενειακού φέρνουν πιο γρήγορα στην παραγωγή τον crossover αντικαταστάτη του.

Η Lexus ανακοίνωσε ότι θα μπορούσε να σταματήσει την παραγωγή του μη πετυχημένου εμπορικά CT 200h, για χάρη ενός υβριδικού crossover.

Όταν είχε παρουσιαστεί το 2010 το υβριδικό premium μικρό οικογενειακό CT 200h, η Lexus είχε μεγάλες εμπορικές βλέψεις, αλλά η στροφή του αγοραστικού κοινού στα crossover και SUV, και ο έντονος ευρωπαϊκός ανταγωνισμός του έκοψαν νωρίς τα φτερά. Για να μην ξανακάνει κάποιο τέτοιο λάθος η Lexus, σκέφτεται να αντικαταστήσει το 5θυρο μοντέλο με ένα crossover που θα τοποθετηθεί στην γκάμα κάτω από το NX.

Ο αντικαταστάτης του CT 200h αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, και το πρωτότυπο LF-SA του 2015 (φωτογραφίες) μπορεί να δώσει μια μικρή γεύση για το παρουσιαστικό του νέο compact crossover. Ακόμα, όπως είναι ευκόλως κατανοητό, το νέο μοντέλο θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα TNGA που χρησιμοποιεί το νέο Toyota Prius και το crossover Toyota CH-R, γεγονός που δείχνει και την συγγένεια που θα έχουν τα δύο ιαπωνικά crossover στα μηχανικά τους μέρη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube