Η Kia ετοιμάζει ολοκαίνουργιο μικρό crossover

Η Kia ετοιμάζει ολοκαίνουργιο μικρό crossover

Θα βασίζεται στη νέα γενιά του Rio και κεντρικός στόχος του δεν είναι άλλος από το Nissan Juke.

Η Kia ετοιμάζει τον αντικαταστάτη του σουπερμίνι της για την ερχόμενη χρονιά και σύμφωνα με πληροφορίες θα αποτελέσει τη βάση και για ένα μικρό crossover.

Το Rio SUV προφανώς θα είναι ακριβότερο από τη συμβατική έκδοση του μοντέλου, όμως είναι σίγουρο ότι θα διατηρεί την άκρως ανταγωνιστική σχέση τιμής/αξίας όλων των μοντέλων της εταιρείας.

Δείτε ακόμα Test drive: Kia Rio 1.4 CRDi

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Kia φανερώνει σχέδια για ένα τέτοιου είδους μοντέλο, αφού ήδη από το 2013 είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο Niro που βλέπετε στη φωτογραφία. Ωστόσο τώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ρητά ότι το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην επόμενη γενιά του Rio.

O John Kim, επικεφαλής για την εταιρεία στη Δυτική Ευρώπη, δήλωσε πως η Kia θα λανσάρει ορισμένα νέα μοντέλα το 2017, με το νέο Rio να είναι ένα εξ’ αυτών, ενώ θα υπάρξει κι ένα SUV.

Όλα δείχνουν ότι το νέο μοντέλο δε θα είναι διαθέσιμο με σύστημα τετρακίνησης, όμως δεν αποκλείεται να το δούμε με plug-in υβριδικό σύστημα.

Σύμφωνα με τον Peter Shreyer, τον επικεφαλής σχεδιαστή της Kia, το Rio SUV ναι μεν θα κρατάει αποστάσεις από το πολύ ιδιαίτερο Soul, όμως θα έχει σπορ γραμμή προκειμένου να ανταγωνιστεί στα ίσια το επίσης ιδιαίτερο Nissan Juke. Το τελευταίο διαπρέπει σε πωλήσεις και η δεύτερη γενιά του κοντοζυγώνει.

Δείτε ακόμα Test drive: Nissan Juke 1.2 DIG-T

Με άλλα λόγια είναι αρκετά πιθανό να δούμε μια μικρογραφία του νέου Sportage (διαβάστε τη δοκιμή του εδώ), το οποίο μόνο θετικά σχόλια έχει κερδίσει για την εμφάνισή του.

[Πηγή: www.autoexpress.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube