Η αναβίωση της Alpine θα φέρει και ένα νέο SUV

Η αναβίωση της Alpine θα φέρει και ένα νέο SUV

Ως το premium και σπορ παρακλάδι της Renault, η Alpine έχει στα σκαριά και ένα SUV βασισμένο σε υπάρχον μοντέλο.

Η Renault δεν αποφάσισε να αναβιώσει την Alpine για πλάκα.  Ως ένα ξεχωριστό brand με premium και σπορ χαρακτήρα θα αναλάβει να δημιουργήσει και ένα SUV πέρα από το κουπέ για το οποίο έχουμε ήδη μιλήσει πολλές φορές και ένα κάμπριο που θα ακολουθήσει.

Η Renault τα έχει καταφέρει περίφημα καλύπτοντας την αγορά στο κάτω άκρο της, στα αυτοκίνητα χαμηλού κόστους, με την Dacia. Τώρα η αγωνία του ομίλου είναι να μπει στην αγορά των premium. Η Alpine ίσως μπορεί να δώσει τη λύση στο εσωτερικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το εργοστάσιο. Το τμήμα Renault Sport, το οποίο πρόσφατα υποχρεώθηκε να ακυρώσει το του Clio R.S. 16, δεν είναι πρόθυμο να ασχοληθεί με ένα σπορ SUV. Για το οποίο όμως η μάρκα πιστεύει ότι υπάρχουν πελάτες , άρα και έσοδα, τα οποία αυτή την στιγμή χάνονται. Αυτό το project θα μπορούσε να αναλάβει η Alpine.

Οι άνθρωποι της Renault Sport εκτιμούν ότι η ενασχόλησή τους με ένα SUV ή ένα crossover θα αλλοίωνε τον σκληροπυρηνικό χαρακτήρα του τμήματος, ο  οποίος εκτιμάται ιδιαίτερα από τους petroolheads. Από την άλλη, ένα SUV, ένα αυτοκίνητο δηλαδή μιας ραγδαία αναπτυσσόμενης κατηγορίας, ίσως είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται για να εδραιωθεί ένα νέο brand.

Άλλωστε και η DS, την οποία η Alpine θα πρέπει να ανταγωνιστεί, έχει στα σχέδιά της για το προσεχές διάστημα SUV και υβριδικά μοντέλα. Με δεδομένο το ρεύμα πωλήσεων των SUV παγκοσμίως, αν η Alpine επωφεληθεί από αυτό, θα εξασφαλίσει τους πόρους γι α να κατασκευάζει τα κουπέ και roadster που περιμένουμε από αυτό το θρυλικό όνομα.

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube