H Alpine θα παράγει το concept χωρίς να αλλοιώσει την σχεδίαση και βλέπει… Porsche

H Alpine θα παράγει το concept χωρίς να αλλοιώσει την σχεδίαση και βλέπει… Porsche

Δεν είναι απλώς ένα concept που βγήκε ώστε η εταιρεία να μετρήσει αντιδράσεις. Η νέα Alpine εξελίσσεται για να βγει στην παραγωγή. Και διατηρεί την ίδια εμπνευσμένη σχεδίαση του πρωτότυπου.

Συνήθως οι κατασκευαστές δημιουργούν ένα concept για να παρουσιάσουν κάποιες extreme σχεδιαστικές προτάσεις, αλλά τελικά όταν το αυτοκίνητο φτάνει στην παραγωγή η εμφάνισή του είναι πολύ πιο συμβατική.

Ευτυχώς, στην περίπτωση της Alpine, όπως φαίνεται από το πρωτότυπο των δοκιμών εξέλιξης, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Παρότι τα πρώτα αυτοκίνητα εξέλιξης έμοιαζαν με Lotus, το αυτοκίνητο που εντόπισε το αμερικάνικο Autoblog.com διατηρεί την minimal αλλά συναρπαστική σχεδίαση του concept, μια ρετρό αναβίωση της θρυλικής Α110. Φαίνεται καθαρά στο εμπρός μέρος με τους στρογγυλούς προβολείς ομίχλης και τα χωνευτά βασικά φωτιστικά σώματα, καλυμμένα πίσω από κρύσταλλο. Οι δύο αεραγωγοί στις άκρες του προφυλακτήρα του Alpine Vision concept έχουν δώσει την θέση τους σε δύο μικρές χαραμάδες.

Την φόρμα της Alpine A110 ακολουθεί και το υπόλοιπο αμάξωμα, με την χαμηλή γραμμή της οροφής που σβήνει γλυκά στο πίσω μέρος, το οποίο μοιάζει στενότερο δίνοντας στο αυτοκίνητο σχήμα σταγόνας. Οι μαύρες ζάντες προσδίδουν δυναμισμό ενώ στο πίσω μέρος τα σχετικά μικρά σε μέγεθος φώτα αφήνουν το βλέμμα να κατέβει χαμηλότερα, στην κεντρικά τοποθετημένη τραπεζοειδή εξάτμιση. Στο τελικό μοντέλο αναμένεται να υπάρχουν αεραγωγοί που θα τροφοδοτούν τον κινητήρα ακριβώς στο τελείωμα του πίσω τζαμιού.



Η νέα Alpine είναι η απάντηση της Renault σε αυτοκίνητα όπως η Porsche Cayman και η Alfa 4C. Ακόμη δεν έχει γίνει κάποια επίσημη αναφορά σχετικά με τους κινητήρες, αλλά το Vision concept φορούσε έναν τετρακύλινδρο τούρμπο της Renault Sport. Υπάρχουν επιλογές στην γκάμα της εταιρείας, σε εκδόσεις κυβισμού και ιπποδύναμης που επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να σταθεί απέναντι σε αυτό τον ανταγωνισμό. Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε εδώ.

Πηγή Autoblog.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube