Ετοιμάζεται για το ρεκόρ στο 'Ring η Renault

Ετοιμάζεται για το ρεκόρ στο 'Ring η Renault

Με μία φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας “προειδοποιεί” η Renault.

Όπως είχαμε γράψει και πριν λίγο καιρό, στην Renault δεν άρεσε καθόλου το γεγονός ότι η Seat κατέκτησε τον τίτλο του ταχύτερου GTi στο ‘Ring με το νέο Leon Cupra και χρόνο 7’58”44, για αυτό και έπιασε αμέσως δουλειά για να τον ξαναδιεκδικήσει.

Ο καλύτερος χρόνος που έχει γράψει η Renault με το Megane ήταν το 2011 με την έκδοση Trophy και ήταν 8’07”97. Τώρα όμως θα επιστρατεύσει το ανανεωμένο Megane και τους καλύτερους συνεργάτες της, όπως η Michelin (ελαστικά), η Akrapovic (εξάτμιση), η Ohlins (αναρτήσεις) και η B.R.M (χρονογράφοι), για να γράψει χρόνο κάτω από 8 λεπτά, που αναφέρει και η φωτογραφία στο Facebook.

To έργο της όμως δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς βλέπει ότι ο ανταγωνισμός της μάλλον δεν θα είναι μόνο η Seat, αλλά και η Honda με το νέο Civic Type R και ίσως η Opel με το Astra OPC EXTREME. Επιπλέον, εάν θέλουν οι άνθρωποι της Renault να έχει “βάρος” το μελλοντικό ρεκόρ, θα πρέπει την έκδοση με τα εξαρτήματα των προαναφερθέντων συνεργατών να την βγάλουν στην αγορά, όπως συμβαίνει με το Leon Cupra και το Performance Pack που έφερε για το ρεκόρ και που περιλαμβάνει φρένα υψηλών επιδόσεων της Brembo, ειδικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 19” και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2.

Τέλος, σύμφωνα με το συνοδευτικό σχόλιο στην ανάρτηση του Facebook, η προσπάθεια για την επίτευξη του νέου ρεκόρ στα GTi παραγωγής στην "πράσινη κόλαση" θα γίνει σε περίπου δύο μήνες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube