Honda: Αυτό είναι το νέο S2000; [update]

Honda: Αυτό είναι το νέο S2000; [update]

Οι, ουκ ολίγοι, φαν του ιαπωνικού ρόουντστερ περιμένουν χρόνια για τον αντικαταστάτη του.

Από το 2009, οπότε και σταμάτησε η παραγωγή του S2000, κυκλοφορούν διαρκώς φήμες για την εξέλιξη του διαδόχου του, οι οποίες πάντως δεν έχουν υλοποιηθεί.

Τρία σχέδια όμως που κατατέθηκαν τον περασμένο μήνα, και δείχνουν ένα διθέσιο σπορ μοντέλο με τον κινητήρα στο κέντρο, αφορούν ένα concept που μπορεί να μας προϊδεάζει για τη δεύτερη γενιά του.

Πηγές ήθελαν, εδώ και καιρό, τη Honda να ετοιμάζει τρία κεντρομήχανα σπορ αυτοκίνητα. Μέχρι στιγμής έχουμε δει το νέο NSX και το S660 που βρίσκονται στα δύο άκρα, με το πρώτο να είναι ένα υβριδικό σούπερκαρ και το δεύτερο ένα μικρό, προσιτό ρόουνστερ.

Ανάμεσά τους λοιπόν υπάρχει ένα χάσμα το οποίο μπορεί να γεφυρώσει το (φημολογούμενο) τρίτο μοντέλο. Τα σκίτσα καταδεικνύουν πως η σχεδίασή του, ιδίως εμπρός, είναι παρόμοια με αυτή των δύο προαναφερθέντων και η μαύρη οροφή δείχνει να είναι αφαιρούμενη, οπότε η σύνδεση με το S2000 γίνεται σχεδόν αυτόματα.

Σύμφωνα με προηγούμενο ρεπορτάζ, η ονομασία θα είναι και το μόνο κοινό με τον προκάτοχό του που είχε έναν ατμοσφαιρικό 2λιτρο τοποθετημένο εμπρός και εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο που έστελνε τη δύναμη στους πίσω τροχούς. Στη μετενσάρκωσή του, το μοτέρ θα είναι ο υπερτροφοδοτούμενος 2λιτρος του νέου Civic Type R που θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα. Η ισχύς θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη, ξεπερνώντας τους 360 ίππους, το σαζμάν θα είναι ημιαυτόματο διπλού συμπλέκτη και η τιμή του θα είναι πολύ υψηλότερη.

Υπάρχουν και καλά νέα, ωστόσο, αφού οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το νέο S2000 να είναι πισωκίνητο αντί για τετρακίνητο, όπως είχε αρχικά αναφερθεί.

Αν τελικά πάρει το πράσινο φως, η έκδοση παραγωγής δεν αναμένεται στις εκθέσεις πριν το 2017.

[Πηγή: Autovisie]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube