H πιο συναρπαστική McLaren θα είναι... ηλεκτρική

H πιο συναρπαστική McLaren θα είναι... ηλεκτρική

Η McLaren ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο και σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας θα είναι το πιο συναρπαστικό της αυτοκίνητο.

Ο CEO της McLaren, Mike Flewitt επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η εταιρεία ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο και μάλιστα στην κορυφαία σειρά μοντέλων, την Ultimate. Δίπλα στην P1. «Θα είναι το πιο συναρπαστικό σπορ αυτοκίνητο που θα έχουμε φτιάξει», δήλωσε σχετικά.

Παράλληλα με την επιβεβαίωση της παραγωγής του ηλεκτρικού μοντέλου, ο Flewitt στο πλάνο στρατηγικό σχεδιασμού ως το 2022, το οποίο η εταιρεία ονομάζει Track22, δεν περιλαμβάνεται διάδοχος της P1. Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνει η κορυφαία McLarren για τουλάχιστον 7 χρόνια ακόμη.

«Όταν θα παρουσιαστεί, το δικό μας ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα μπορεί να κάνει στην πίστα σκέλη των 20 ως 30 λεπτών συνεχούς οριακής χρήσης. Με μία διακοπή 30 λεπτών (για φόρτιση) θα μπόρεί να επιστρέψει στην δράση. Δεν πρόκειται να φτιάξουμε ένα αυτοκίνητο για το οποίο θα πρέπει να ζητάμε συγνώμη από τους πελάτες μας γιατί δεν είναι το ίδιο συναρπαστικό όσο η V8 McLaren τους» ξεκαθαρίζει ο CEO της εταιρείας. «Σήμερα οι κατασκευαστές φτιάχνουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να καλύψουν μεταφορικές ανάγκες. Το δικό μας θα είναι φτιαγμένο για να προσφέρει οδηγική ευχαρίστηση».

Δείτε ακόμη:  Δοκιμάζουμε την McLaren 570S στις Ειδικές Διαδρομές του Rally Monte Carlo [video]

Το σημείο κλειδί είναι το βάρος. Οι μπαταρίες και όλο το σύστημα κίνησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου προσθέτουν πολύ βάρος. Και η ελαφριά κατασκευή είναι μία από τις παραδοσιακές αξίες και θέμα αρχής για την McLaren. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της σειράς Ultimate θα πρέπει να είναι ελαφρύτερο από την P1, την οποία έτσι κι αλλιώς δεν την λες βαριά. Επομένως, στα προσεχή χρόνια το εργοστάσιο θα εστιάσει σε τεχνολογίες που θα επιτρέψουν την μείωση του βάρους, τόσο του ίδιου του πλαισίου όσο και των μπαταριών. Και παρόλα αυτά, η εταιρεία ρίχνει τους τόνους σχετικά με την τιμή ενός τέτοιου αυτοκινήτου. «Δεν χρειάζεται να κάνει ένα εκατομμύριο (όπως η P1)», λένε χαρακτηριστικά.

Η McLaren είχε αποκαλύψει το πλάνο Track22 στο δείπνο στο οποίο είχαμε μάλιστα παραστεί, την παραμονή του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης. Σύμφωνα με αυτό, τα υβριδικά ή ηλεκτρικά μοντέλα θα αποτελούν τουλάχιστον το 50% της γκάμας της το 2022. Για να γίνει αυτό, βρίσκεται σε εξέλιξη μια επένδυση ύψους ενός δισεκατομμυρίων στερλινών στο κομμάτι της Έρευνας & Εξέλιξης, η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία 15 νέων μοντέλων και εκδόσεων αμαξώματος.

Πηγή Autoexpress, AUTOCAR

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube