H Honda κάνει teasing στο crossover WR-V πριν από την αποκάλυψή του, τον Νοέμβριο

H Honda κάνει teasing στο crossover WR-V πριν από την αποκάλυψή του, τον Νοέμβριο

Με τοποθέτηση κάτω από τα CR-V και HR-V, το μίνι crossover WR-V θα λανσαριστεί στις αγορές της Ν. Αμερικής τον επόμενο χρόνο.

Με τη κατηγορία των crossover να βρίσκεται σε πλήρη άνθιση και να μαζεύει όλο το χρήμα, η Honda σκέφτηκε να κεφαλαιοποιήσει τh δημοφιλή πορεία τους, αλλά και την εμπειρία της στο συγκεκριμένο είδος αυτοκινήτου, διευρύνοντας την γκάμα της προς τα κάτω.

Οπότε, το WR-V αποτελεί το προηγούμενο σκαλί της κόμπακτ κατηγορίας, με πρώτο στόχο τις λατινοαμερικανικές αγορές, όπου τα Dacia Duster (Renault για εκεί) και Ford EcoSport νέμονται την αγορά. Αλλά η επέκταση και σε άλλες αναπτυσσόμενες αγορές, όπως η Ινδία για παράδειγμα, πρέπει να θεωρείται δεδομένη, όπου θα έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τα FIAT Urban Cross (crossover Punto), VW Cross Polo και το Hyundai i20 Active.

Με το νέο WR-V θα πρέπει να περιμένουμε ένα ψηλωμένο Honda Jazz, με πιο «σκληροτράχηλο» καλούπι, αναπόσπαστη εικόνα για την εμπορική επιτυχία στην κατηγορία. Το αυτοκίνητο φυσικά και θα πατά πάνω στην πλατφόρμα του ιαπωνικού σουπερμίνι και στη Ν. Αμερική θα μπει στην αγορά ως ο αντικαταστάτης του Honda Fit Twist -σ.σ. Fit ονομάζεται το Jazz στις εκτός Ευρώπης αγορές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο Honda CR-V 2017 

Η Honda δεν δημοσιοποίησε τεχνικές λεπτομέρειες για το νέο WR-V, αλλά υποθέτουμε ότι αυτό κάτω από τις λαμαρίνες θα κρύβει την πλειονότητα των μηχανικών μερών που βρίσκουμε και στην τελευταία γενιά του Jazz. H εμπορική στόχευσή του θα είναι οι καταναλωτές που χρειάζονται ένα μικρό και οικονομικό crossover. Εκτός απροόπτου το αυτοκίνητο θα διατίθεται αποκλειστικά με μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς, παρόλο που το γιαπωνέζικο Jazz διατίθεται και τετρακίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Honda HR-V 1.5 i-VTEC CVT

Απομένει να δούμε σε ποιες αγορές κατά προτεραιότητα θα επεκταθεί η Honda με το WR-V ύστερα από τη Λατινική Αμερική και πώς θα μετουσιώσει αισθητικά το Jazz σε σκληροτράχηλο, ψηλωμένο σουπερμίνι. Φανταζόμαστε, και απ’ ό,τι δείχνει βέβαια και η καλλιτεχνική απεικόνιση του teaser, πιο φουσκωμένο αμάξωμα, με πλαστικά προστατευτικά τριγύρω. Ένα σετ από ράγες οροφής, καθώς και ποδιές-γλίστρες εμπρός πίσω θα φορτώσουν το Jazz με το απαραίτητο υλικό που θα το διαφοροποιήσει από το στριτάδικο αδέλφι του, ενώ στην καμπίνα, οι αλλαγές θα είναι πιο περιορισμένες.

Το νέο WR-V θα αποκαλυφθεί στις 8 Νοεμβρίου στο 29ο International São Paulo International Motor Show στη Βραζιλία, όπου και εξελίχτηκε το νέο μοντέλο από το τοπικό τμήμα R&D της Honda. Οι πωλήσεις του αναμένονται να ξεκινήσουν από το 2017 με πιο premium τοποθέτηση έναντι των Renault Duster και Ford EcoSport.

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται το υφιστάμενο Fit Twist, το μικρό crossover της Honda στη Λατινική Αμερική.

[Πηγή Honda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube