H BMW θα αντικαταστήσει την Ζ4 πριν το 2020

H BMW θα αντικαταστήσει την Ζ4 πριν το 2020

Με τις πωλήσεις να μειώνονται, η γερμανική μάρκα ψάχνει τρόπο να αλλάξει τη Ζ4 με ένα νέο, πιο οικονομικό στην κατασκευή μοντέλο.

Η γερμανική μάρκα θέλει να παρουσιάσει τον διάδοχο του roadster μέσα στη 10ετία – και δικαιολογημένα.

Οι τρεις μεγαλύτερες αγορές για τα roadster είναι οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γερμανία, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τμήματος εξέλιξης της BMW, Guenter Froelich.

“Κοιτάζοντας τα νούμερα, συνειδητοποιήσαμε ότι η κατηγορία συρρικνώνεται», είπε. Τα στοιχεία της JATO επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά του. Οι πωλήσεις της Ζ4 σημείωσαν πτώση 13% στις ΗΠΑ και 11% στην Ευρώπη πέρυσι σε σχέση με το 2013.

Επιπλέον, ο συγκεκριμένος τύπος αμαξώματος δεν είναι καθόλου δημοφιλής στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου: «Οι αγοραστές στην Κίνα δεν ενδιαφέρονται γενικά για τα roadster.»

Ο λόγος είναι ότι οι περισσότεροι Κινέζοι οδηγοί προτιμούν την ανωνυμία τους, κάτι που δεν μπορούν να έχουν οδηγώντας ένα αυτοκίνητο με ανοιχτή οροφή. Η ατμοσφαιρική μόλυνση, που χτυπάει κόκκινο στις περισσότερες μεγάλες πόλεις, είναι ένας ακόμα ανασταλτικός παράγοντας.

Ακόμα κι έτσι, η μάρκα δεν θα εγκαταλείψει την κατηγορία. Mάλιστα ο Froelich τόνισε πως θα ήθελε να δει την επόμενη γενιά της «πριν το τέλος της δεκαετίας».

Με δεδομένη τη μειωμένη ζήτηση, η BMW διερευνά πώς θα μπορέσει να μειώσει το κόστος παραγωγής. Μια πιθανή λύση είναι η συνεργασία με την Toyota, η οποία έχει ήδη ανακοινωθεί και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την από κοινού εξέλιξη ενός σπορ μοντέλου.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube