Η BMW θα εξελίξει ένα σπορ αυτοκίνητο σε συνεργασία με την Toyota

Η BMW θα εξελίξει ένα σπορ αυτοκίνητο σε συνεργασία με την Toyota

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας Kai Lichte επιβεβαίωσε τις φήμες που από καιρό κυκλοφορούσαν

Μετά από τις αμέτρητες φήμες και τα ακόμη περισσότερα δημοσιεύματα ο εκπρόσωπος της BMW Kai Lichte (Corporate and Governmental Affairs spokesman) επιβεβαίωσε τη συνεργασία της BMW με την  Toyota με στόχο την παραγωγή ενός νέου roadster της BMW. 

Ο Lichte μεταξύ άλων υπογράμμισε πως "το πρώτο αυτοκίνητο που θα δείτε σε αυτή την πλατφόρμα των σπορ αυτοκινήτων θα είναι ένα κλασικό εξακύλινδρο BMW".  Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις φήμες μιας υβριδικής παραλλαγή, αλλά είπε πως "πρώτα απ 'όλα, το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχουμε τον εξακύλινδρο κινητήρα. Οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό δεν είναι σίγουρο και κινείται στη σφαίρα των εικασιών". 

Ο Lichte αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη της από κοινού ανάπτυξης του μοντέλου με την Toyota λέγοντας ότι η κατηγορία των αυτοκινήτων τύπου Ζ4 μειώνεται και γι' αυτόν το λόγο η εταιρία αποφάσισε μια κοινή αρχιτεκτονική με την Toyota. Ήταν ο καλύτερος τρόπος για την αύξηση της κερδοφορίας και να εξασφαλίσει την επιβίωση του μοντέλου. 

Λίγα είναι αλλιώς γνωστά για το ίδιο το αυτοκίνητο, αλλά σύμφωνα με την αυστραλιανή ιστοσελίδα motoring η ιστοσελίδα το αυτοκίνητο θα έχει κίνηση στους πίσω τροχούς και ο κινητήρας που θα χρησιμοποιεί θα είναι ένας νέος υπερτροφοδοτούμενος 3 λίτρων βενζίνης που θα κάνει το ντεμπούτο στη νέα σειρά 7, το  2016 .  Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η ισχύς του θα φτάνει τους 340 ίππους. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube