H Alfa Romeo 4C Spider και στην Ευρώπη [video+νέες φωτογραφίες]

H Alfa Romeo 4C Spider και στην Ευρώπη [video+νέες φωτογραφίες]

Ύστερα από το αμερικανικό ντεμπούτο της στο NAIAS, η 4C Spider θα ντεμπουτάρει και στην Ευρώπη, στο Σαλόνι της Γενεύης.

Πρoγραμματισμένη να λανσαριστεί εμπορικά το καλοκαίρι, η νέα Alfa Romeo 4C Spider των ευρωπαϊκών προδιαγραφών εμφανίστηκε ήδη επίσημα online στη Γηραιά Ήπειρο.

Το μοντέλο δεν δείχνει διαφορετικό από αυτό που γνωρίσαμε στο Detroit και έρχεται στις οθόνες μας με το νέο κίτρινο της χρωματικής παλέτας του (Giallo), με τα φανάρια-προτζέκτορες εμπρός, ανθρακονημάτινη οροφή και φώτα-μάτια εντόμου πίσω με ανθρακονημάτινο πλαίσιο (έξτρα). Έξτρα είναι ακόμη η εξάτμιση τιτανίου από την Akrapovič, με εξαγωγή στο κέντρο και με ανθρακονημάτινη προστασία αμαξώματος, Ανθρακονημάτινο σετ υπάρχει έξτρα και για τους αεραγωγούς, καθώς και μια ποικιλία από ζάντες ελαφρού κράματος των 17” ή 18” με μαύρο ή ασημί φινίρισμα.  

Το μοτέρ της Alfa Romeo 4C Spider είναι το οικείο μας 4κύλινδρο 1750 με 240 PS και 35,7 kgm που περνούν στον πίσω άξονα μέσω ενός διπλοσύμπλεκτου σασμάν TCT. Οι επιδόσεις που ανακοινώνει η Alfa Romeo είναι 4,5” για τα 0-100 km/h και η τελική ταχύτητά του τα 258 km/h.

H Alfa Romeo 4C Spider που θα δούμε στη Γενεύη θα είναι ελαφρά αναβαθμισμένη σε σχέση με την κουπέ 4C, κυρίως σε ό,τι αφορά την πληρότητα του εξοπλισμού. Η ιταλική εταιρεία προσέθεσε εμπρός φανάρια Bi-LED με ανθρακονημάτινο πλαίσιο, αναβαθμισμένο ηχοσύστημα, πατάκια πολυτελείας, καθώς και κουκούλα και κιτ προστασίας του αυτοκινήτου. Επιπλέον, το cruise control και το παρκοραντάρ ανήκουν πλέον στο βασικό εξοπλισμό, ενώ τα φώτα-προτζέκτορες και το χρώμα Giallo θα διατεθούν αργότερα μέσα στο 2015.

Όσον αφορά στην τιμή, η εκτίμησή μας είναι ότι η Spider 4C θα στοιχίζει περίπου €95.000 με το κουπέ να θυμίσουμε ότι στοιχίζει 82 χιλιάρικα.

[Πηγή Alfa Romeo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube