Το Groupe PSA ετοιμάζει pick-up ενός τόνου

Το Groupe PSA ετοιμάζει pick-up ενός τόνου

Το γαλλικό γκρουπ ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το δικό του pick up μέσα στο 2017.

Οι Γάλλοι του Groupe PSA, Peugeot/Citroen/DS Automobiles, θέλουν να εμπλουτίσουν την γκάμα των επαγγελματικών τους μοντέλων με ένα pick up που θα έχει ωφέλιμο φορτίο ενός τόνου.

Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο, το Groupe PSA θα πρέπει να προχωρήσει σε μια συνεργασία. Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, μιας και τα επαγγελματικά του οχήματα, αλλά και μερικά από τα επιβατικά (μίνι και SUV), ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας με ευρωπαίους και ιάπωνες κατασκευαστές.

Για να φτιάξει όμως κάποια από τις εταιρείες του Groupe το δικό της pick-up, το πιθανότερο είναι να καταφύγει και αυτή σε κάποια από τις συνεργαζόμενες ιαπωνικές φίρμες. Αυτές είναι η Mitsubishi και η Toyota, με τα L200 και Hilux αντίστοιχα.

Προς το παρόν, δεν έχουμε δει κάποια παραλλαγή του μοντέλου της Toyota, αλλά η Mitsubishi έχει δώσει ήδη τα «δικαιώματα» στην FIAT και της κατασκευάζει στην Ιαπωνία το Fullback που βασίζεται στο L200.

Επιπλέον, το Groupe PSA θέλει το νέο μοντέλο να αποτελεί και την δική της πρόταση στα Sport Utility Trucks, μιας και το αγοραστικό κοινό της κατηγορίας όλο και μεγαλώνει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube