Ford Mustang Bullitt: Η αναβίωση ενός θρύλου

Ford Mustang Bullitt: Η αναβίωση ενός θρύλου

Ειδική έκδοση για τα 50 χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας με τον Steve McQueen.

Οι παλαιότεροι σίγουρα θα θυμούνται τη σκήνη της καταδίωξης στην ταινία Bullitt (1968) με τον Steve McQueen να οδηγεί μια πράσινη σκούρα Mustang GT 390 Fastback και να κυνηγά ένα Dodge Charger R/T 440.
 
Μάλιστα, δημοσιεύματα της εποχής ήθελαν τον Steve McQueen να μην δέχεται να ντουμπλαριστεί στα γυρίσματα στους στενούς και εξαιρετικά ιδιαίτερους δρόμους του San Francisco και να οδηγεί ο ίδιος την Mustang GT 390 Fastback. 
 
Με αφορμή λοιπόν την επέτειο των 50 χρόνων από την πρεμιέρα της ταινίας, η Ford μια συλλεκτική έκδοση της σύγχρονης Mustang GT, η οποία έχει δεχτεί τις κατάλληλες «επεμβάσεις», έτσι ώστε να παραπέμπει στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Steve McQueen.Μάλιστα, στην εκδήλωση παρουσίασης του μοντέλου ήταν παρούσα και η εγγονή του ηθοποιού Molly, αλλά και μια εκ των δύο Mustang GT390 που είχαν χρησιμοποιηθεί στα γυρίσματα της ταινίας. 
 
 
Η Ford Mustang Bullitt είναι η επί της ουσίας μια... ταπεινή (λέμε τώρα) Mustang GTβαμμένη σε πράσινο χρώμα (Dark Highland Green), δεν φέρει λογότυπα και χαρακτηριστικά, αλλά αντίθετα φορά για την περίσταση μαύρες 19άρες ζάντες. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός μας 5λιτρος V8 κινητήρας της Ford, ο οποίος αποδίδει 421 PS/6.500 rpm και ροπή 54,0 kgm/4.250 rpm. Ωστόσο δημοσιεύματα θέλουν στη συγκεκριμένη έκδοση η αποδιδόμενη ισχύς να φτάνει τους 475 ίππους, με παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο σύστημα εισαγωγής, την ώρα που και η πολλαπλή εξαγωγής είναι διαφορετική και προέρχεται από την GT350. Το κιβώτιο τέλος είναι χειροκίνητο.
 
 
Η Ford προσφέρει για τη συγκεκριμένη έκδοση τρία έξτρα αξεσουάρ-πακέτα: το Bullitt Electronics Package, που περιλαμβάνει σύστημα πλοήγησης, μνήμες στα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα και αναβαθμισμένο ηχοσύστημα, τις ημι-ενεργητικές αναρτήσεις MegneRide καθώς και δερμάτινα καθίσματα με πράσινες ραφές με την υπογραφή της Recaro

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube