Επίσημο: Ford Mustang 2018, ουσιαστικά ανανεωμένη [videos]

Επίσημο: Ford Mustang 2018, ουσιαστικά ανανεωμένη [videos]

10άρι αυτόματο κιβώτιο, επεμβάσεις στους κινητήρες, νέα χρώματα και εξαιρετικά πετυχημένες σχεδιαστικές πινελιές για τη νέα Ford Mustang.

Η Ford Mustang ανανεώνεται σχεδιαστικά για το 2018, αποκτά νέα χρώματα και ζάντες αλλά και ουσιαστικές αναβαθμίσεις όπως το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 10 σχέσεων.

Όπως είχαμε αναφέρει και στη χτεσινή «διαρροή», ο εμπρός προφυλακτήρας είναι ανασχεδιασμένος με πιο σύνθετες γραμμές, εντονότερες ακμές και πιο αιχμηρές εισαγωγές αέρα. Τα εμπρός φώτα είναι πιο επιθετικά, με έναν μικρό αεραγωγό στο κάτω μέρος τους. Στο πίσω μέρος, ο επίσης νέος προφυλακτήρας συνδυάζεται με καινούργια LED φώτα. 

Στην κορυφή της γκάμας θα συνεχίσει να βρίσκεται η 5.0 V8, αλλά με πιο εξελιγμένο σύστημα τροφοδοσίας. Πλέον το σύστημα άμεσου ψεκασμού αντικαθίσταται από ένα συνδυαστικό κύκλωμα άμεσου και έμμεσου ψεκασμού. Και διαφορετική σχέση συμπίεσης 12:1 αντί 11:1. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα καλύτερη οικονομία καυσίμου αλλά και περισσότερη ευστροφία ψηλά. Η κόκκινη γραμμή του στροφομέτρου έχει μετατοπιστεί προς τα πάνω, αν και η Ford για την ώρα δεν ανακοινώνει ακριβή νούμερα, ούτε για το ρυθμό περιστροφής ούτε για την ισχύ. Ο 2.3 EcoBoost φυσικά θα συνεχίσει να τοποθετείται στη Mustang. Ο 4κύλινδρος τούρμπο θα έχει αυξημένη ισχύ και ροπή, και καλύτερη απόκριση στο γκάζι και μην ξεχνάμε το εργοστασιακό power kit που διατίθεται από τον περασμένο Οκτώβριο. Επίσης η Ford δεν έχει δώσει τα νούμερα στη δημοσιότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ford Mustang GT 5.0 V8 στην πίστα και στο δρόμο [video]

Το τεχνολογικό highlight είναι το νέο 10άρι αυτόματο κιβώτιο, το οποίο θα είναι διαθέσιμο και με τους δύο κινητήρες. Η Ford υπόσχεται ταχύτερες και πιο ομαλές αλλαγές, άρα και καλύτερες επιδόσεις. Το χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων θα συνεχίσει να είναι η βασική διάταξη, αλλά πλέον έχει δίδισκο συμπλέκτη και βολάν διπλής μάζας. Αυτό βελτιώνει την λειτουργία του συμπλέκτη, λέει η Ford. Αν και εκείνη την ώρα δεν είχαμε σταθεί πολύ σε αυτό γιατί τελικά το συνηθίσαμε, τώρα που το συζητάμε όντως δεν ήταν ιδιαίτερα ομαλός ο συμπλέκτης στα αυτοκίνητα που είχαμε δοκιμάσει. Τώρα πλέον το κιβώτιο αυτό μπορεί να διαχειριστεί και περισσότερη ροπή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τo Ford Focus RS στην πίστα και στο δρόμο [video]

Η μαγνητορροϊκή ανάρτηση με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ θα είναι μέρος του Performance Package. Η Ford έχει βελτιώσει το λογισμικό ελέγχου και τα ίδια τα αμορτισέρ για καλύτερη άνεση και ακριβέστερο έλεγχο του βάρους. Διαφορετικές είναι και οι αντιστρεπτικές. Προς όφελος της οδικής συμπεριφοράς αλλά και της οικονομίας καυσίμου, για καλύτερη αεροδυναμική απόδοση έχει γίνει πιο ομαλή η διαμόρφωση του πατώματος ώστε να διευκολύνεται η ροή του αέρα κάτω από το αυτοκίνητο. Η Ford έχει επίσης συνεργαστεί στενά με τη Michelin για να εξελίξει ειδικά Pilot Super Sport 4, για το Performance Pack της GΤ, με πλάτος 255 εμπρός και 275 πίσω. Θα έχει πολύ δουλειά κανείς στο configurator, αφού πλέον διατίθενται δέκα διαφορετικές επιλογές στα σχέδια ζαντών.

Στην καμπίνα η βασική σχεδίαση δεν διαφοροποιείται σημαντικά, η ατμόσφαιρα όμως έχει εκσυγχρονιστεί και εξευρωπαϊστεί, ακόμη περισσότερο. Αντί των κλασικών οργάνων, προσφέρεται πλέον ένας πλήρως προσαρμόσιμος ψηφιακός πίνακας, μια οθόνη 12 ιντσών με όμορφα γραφικά να αλλάζουν απεικόνιση, ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού.

Μη βιάζεστε όμως να παραγγείλετε τη νέα Mustang, διότι οι πρώτες ευρωπαϊκές εκδόσεις θα μπουν στην παραγωγή το νωρίτερο τον Σεπτέμβριο, οπότε δεν θα δούμε αυτοκίνητα στην Ελλάδα πριν από το 2018.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube