Το Ford GT και σε ελαφρωμένη έκδοση Competition Series

Το Ford GT και σε ελαφρωμένη έκδοση Competition Series

Πριν ακόμα κυκλοφορήσει το νέο Ford GT, αποκαλύφθηκε και μια πιο σκληροπυρηνική έκδοσή του, η οποία ονομάζεται Competition Series.

Λίγες εβδομάδες μετά τη νίκη της Ford στον 24ωρο αγώνα της Daytona, η εταιρία επιλέγει το ίδιο μέρος και τον αγώνα Daytona 500 για την πρώτη εμφάνιση της νέας, ελαφριάς έκδοσης Competition Series του Ford GT.

Το Ford GT Competition Series δεν έχει περισσότερη ισχύ από το συμβατικό, έχει όμως απλούστερα και ελαφρύτερα εξαρτήματα, για χαμηλότερο βάρος. Πιο συγκεκριμένα, η Ford έχει τοποθετήσει κάλυμμα κινητήρα από Perspex, και έχει καταργήσει τον ηλεκτροϋδραυλικό μηχανισμό ανοίγματός του. Ακόμα και η βέργα που το στηρίζει πλέον όταν ανοίγει είναι φτιαγμένη από ανθρακονήματα. Έτσι έχει μειωθεί το βάρος σε ένα από τα ψηλότερα μέρη του αμαξώματος. Για τον ίδιο λόγο, το τζάμι που χωρίζει την καμπίνα από τον κινητήρα έχει αντικατασταθεί με Gorilla Glass, που έχει περίπου το μισό πάχος και βάρος σε σχέση με ένα συμβατικό.

Φυσικά, ένα ελάφρωμα τέτοιας έκτασης δεν θα είχε νόημα αν παράλληλα δεν είχαν αφαιρεθεί όσα στοιχεία εξοπλισμού δεν συνεισφέρουν κάτι στη σπορ οδήγηση. Έτσι, το Ford GT Competition Series δεν έχει κλιματισμό και ηχοσύστημα, αλλά ούτε καν ντουλαπάκια και ποτηροθήκες! Τα μπουλόνια και η εξάτμιση από τιτάνιο καθώς και οι ζάντες από ανθρακονήματα, αξεσουάρ που διατίθενται ως έξτρα στο GT, είναι στάνταρ στο Competition Series. Παρόλα αυτά, η Ford δεν έχει ανακοινώσει ακόμα ποιο είναι το τελικό βάρος που προκύπτει μετά από όλα τα παραπάνω.

Η διαφορετικότητα του Competition Series τονίζεται από τις διακοσμητικές λωρίδες του αμαξώματος, τους καθρέφτες και τις εμπρός κολόνες, που όλα έχουν φινίρισμα ανθρακονημάτων. Στο εσωτερικό, τα καθίσματα, ο πίνακας οργάνων και η οροφή είναι ντυμένα με alcantara, ενώ παντού υπάρχουν γυμνά ανθρακονήματα. Δεν πρόκειται πάντως για έκδοση περιορισμένης παραγωγής, οπότε μην ψάχνετε για το σχετικό ταμπελάκι. Όπως φαίνεται, κάθε ιδιοκτήτης που έχει επιλεγεί από την εταιρία για να αγοράσει ένα Ford GT, θα μπορεί να το αποκτήσει ως Competition Series, εφόσον το επιθυμεί.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube