Facelift και αναβάθμιση για την BMW M2

Facelift και αναβάθμιση για την BMW M2

Η BMW σχεδιάζει μια ανανεωμένη έκδοση της M2. Ενδεχομένως και αναβαθμισμένη.

Έχουμε γράψει στο παρελθόν για μια πιο ελαφριά και πιο γρήγορη έκδοση BMW M2, την CSL ή GTS, όπως τέλος πάντων επιλέξει η BMW να την ονομάσει.

Το σήμα GTS ήδη κοσμεί την Μ4, ενώ το αρκτικόλεξο CSL, ο Carsten Pries, Product Manager του BMW M Division, λέει ότι για την ώρα το έχουν αφήσει στην άκρη αλλά δεν το έχουν εγκαταλείψει. Τι θα μπορούσε όμως μια ανανεωμένη και αναβαθμισμένη έκδοση της Μ2 να προσφέρει; Η BMW φαίνεται να ασχολείται με την αεροδυναμική, όπως δείχνει και ο καμουφλαρισμένος εμπρός προφυλακτήρας του πρωτοτύπου δοκιμών. Μια πτέρυγα στην κορυφή του πορτ μπαγκάζ είναι πρακτική που η BMW φαίνεται να μη διστάζει να ακολουθήσει.

Δείτε ακόμη Οδηγούμε την BMW M2 στο Hungaroring

Για την ώρα, η BMW M2 βγάζει 370 άλογα και 47,4 kgm ροπή. Ο εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας με το ένα τούρμπο συνδυάζεται με εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο ή 7άρι διπλού συμπλέκτη. Ο στόχος για την M2 GTS είναι με λίγη δίαιτα και περισσότερη δύναμη να μειώσει τον χρόνο των 4,3” για το 0-100 km/h σε ξερό 4άρι. Ο στόχος για την ιπποδύναμη είναι τα 400 άλογα, νούμερο εφικτό για τις δυνατότητες του συνόλου. Οι αναβαθμίσεις προβλέπουν μεγαλύτερα φρένα με νέα υλικά τριβής, ελαφρύτερους τροχούς, πιο ακραία λάστιχα και βελτιώσεις στην ανάρτηση. Ο ειδικός χαρακτήρας του μοντέλου θα τονίζεται από τον εσωτερικό διάκοσμο.



Ο Adam Davis, υπεύθυνος επικοινωνίας της BMW Αυστραλίας, δήλωσε πάντως ότι δεν υπάρχει κάτι επίσημο για ισχυρότερη έκδοση της Μ2, για την ώρα. «Τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί το facelift, η τυπική ανανέωση που γίνεται σε κάθε μοντέλο περίπου στη μέση του κύκλου ζωής του», δήλωσε ο Davis. Πάντως, σύμφωνα με όλες τι εκτιμήσεις είναι θέμα του πότε και όχι του αν θα υπάρξει μια πιο σκληροπυρηνική έκδοση της M2.

Πηγή Motoring

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube