Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για το νέο Toyota RAV-4 Hybrid

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για το νέο Toyota RAV-4 Hybrid

To ιαπωνικό SUV που παρουσιάστηκε στο Παρίσι θα διατίθεται πλέον αποκλειστικά ως υβριδικό.

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο στο Παρίσι για το Toyota RAV-4 Hybrid, την μόνη πλέον έκδοση στην οποία θα διατίθεται το ιαπωνικό SUV.

Το RAV-4, ένα αυτοκίνητο πρωτοπόρο της κατηγορίας των SUV στη νέα του αυτή έκδοση, δεν απεμπολεί τα χαρακτηριστικά που το καθιέρωσαν.

to

Με δεδομένο ότι για τους Ιάπωνες οι πετρελαιοκινητήρες αποτελούν πλέον παρελθόν το RAV-4 θα διατίθεται πλέον μόνον ως υβριδικό με έναν θερμικό κινητήρα 2,5 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, για να παρέχονται τα χαρακτηριστικά της τετρακίνησης. Η συνολική αποδιδόμενη ισχύς φτάνει τους 222 ίππους, ενώ η Toyota παρέχει και μια πρόταση με κίνηση στους δύο τροχούς, όπου η ισχύς πέφτει στους 218 ίππους και οι εκπομπές CO2 στα 102 gr/km.

rav4

Το μήκος του αυτοκινήτου παραμένει στα 4,6 μέτρα, όμως ο σχεδιασμός τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό έχει αναβαθμιστεί και μπορεί να χαρακτηριστεί έως και τολμηρός, με σκοπό το RAV-4 να μπορεί να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό, ο οποίος στη συγκεκριμένη κατηγορία έχει γίνει έως και … αδυσώπητος.
Σε ορισμένα σημεία υπάρχουν ακόμη σκληρά πλαστικά, όμως η συνολική απτή ποιότητα είναι αναβαθμισμένη.

rav

Νέα είναι και η σχεδίαση του πίνακα οργάνων με μια μεγάλη έγχρωμη οθόνη στην οποία προβάλλονται όλες οι πληροφορίες σε σχέση με τη λειτουργία του αυτοκινήτου αλλά και του συστήματος ψυχαγωγίας να δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό.

ra

Οι μπαταρίες τέλος είναι τοποθετημένες κάτω από το πίσω κάθισμα κάτι που δίνει άφθονο χώρο για τα πόδια των εκεί φιλοξενούμενων επιβατών, την ώρα που και ο χώρος των αποσκευών φτάνει την διόλου ευκαταφρόνητη χωρητικότητα των 580 λίτρων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube