Έτοιμο το NextEV NIO ES8

Έτοιμο το NextEV NIO ES8

Το ηλεκτρικό SUV της NextEV είναι έτοιμο για την αγορά της Κίνας, όπου θα ντεμπουτάρει τον Δεκέμβριο.

Με ντεμπούτο του πρωτοτύπου προ-παραγωγής στο Auto Shanghai 2017, το τελικό αυτοκίνητο παραγωγής θα ντεμπουτάρει στο Guangzhou Auto Show 2017, τον Νοέμβριο, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το πρώτο 3μηνο του 2018.

Το NIO ES 8 είναι το νέο ηλεκτρικό κινεζικό μοντέλο υπό τη φίρμα της NextEV, της εταιρείας που εξελίσσει επίσης το περιορισμένης παραγωγής ηλεκτρικό σούπερκαρ NIO EP9.

Μόλις σήμερα κυκλοφόρησαν νέες φωτογραφίες από το τελικό αυτοκίνητο παραγωγής μέσα στο εργοστάσιο της κοινοπραξίας που το κατασκευάζει. Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι η εταιρεία δεν έχει καν δικό της εργοστάσιο παραγωγής. Οπότε με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το ES8 και τα προσεχή μοντέλα της εταιρείας θα κατασκευάζονται από την κοινοπραξία των NextEV και Jianghuai Automotive Corporation (JAC). Η κοινοπραξία ονομάζεται Jianghuai-Weilai, με τη Weilai να είναι το κινεζικό όνομα του NIO. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι η JAC αποτελεί την ίδια εταιρεία που συνέστησε πρόσφατα κοινοπραξία με τη Volkswagen για να εξελίξει και να κατασκευάσει μια σειρά από οικονομικά EV για την Κίνα, πιθανότατα υπό τη φίρμα της SEAT.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το ηλεκτρικό Nio EP9 έσπασε το ρεκόρ στο ’Ring. Με αποδείξεις [video]

Το NIO ES8 πρόκειται για ένα μεγάλο SUV με μήκος 5,02 m, πλάτος 1,96 και ύψος 1,75 m, το μεταξόνιό του ξεπερνά κατά τι τα τρία μέτρα (3,01 m), ενώ το βάρος είναι 2.460 kg.

Το νέο NIO ES8 αποδίδει 326 άλογα και 42,8 kgm, νούμερα ικανά κατά την NextEV για να πετύχει χρόνο 4,4” στο σπριντ των 0-100 km/h. H τελική ταχύτητά του φτάνει τα 200 km/h, αλλά σε αυτή την ταχύτητα μπορεί να κινηθεί μόνο για ένα χιλιόμετρο. Η τυπική τελική του είναι 180 km/h με την οποία θεωρητικά μπορεί να κινείται για 30 λεπτά της ώρας, πριν αδειάσει τελείως η μπαταρία του.

Η αυτονομία που εξασφαλίζει η μπαταρία των 192 Ah/67 kWh στο NIO ES8, κατά NEDC, είναι 355 km και 500 km για ταχύτητα κίνησης μέχρι 60 km/h. Ο χρόνος φόρτισης είναι οκτώ ώρες για την πλήρη φόρτιση από οικιακή πρίζα 220V και 30 λεπτά της ώρας από ταχυφορτιστή για φόρτιση 80%.

Το NIO ES8 στην παγκόσμια αγορά αναμένεται να αποτελέσει αντίπαλο δέος για το Tesla Model X.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube