Έτοιμο το νέο VW Passat

Έτοιμο το νέο VW Passat

Η όγδοη γενιά του Passat θα παρουσιαστεί αύριο.

Μία ημέρα πριν την παρουσίασή του νέου Passat, η VW μας δίνει μερικές ακόμα πληροφορίες για το νέο οικογενειακό της μοντέλο.

Το Passat είναι το δεύτερο πιο καλοπουλημένο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας μετά το Golf, πράγμα που σημαίνει ότι η VW θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό για την νέα γενιά. Σύμφωνα μάλιστα με την γερμανική φίρμα, η όγδοη γενιά του Passat θα βελτιωθεί σε υλικά και προσλαμβανόμενη ποιότητα, με σκοπό να αποτελεί μία premium πρόταση στην κατηγορία.

Χάρη στη χρήση νέων ελαφρύτερων υλικών, το νέο Passat θα είναι 85 kg ελαφρύτερο και έως 20% πιο οικονομικό σε κατανάλωση καυσίμου.

Το highlight της γκάμας κινητήρων της όγδοης γενιάς Passat είναι ο νέος 2λιτρος TDI BiTurbo που αποδίδει 240 ίππους και 51,0 kgm ροπής από τις 1.750 rpm και συνδυάζεται αποκλειστικά με ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων και τετρακίνηση 4MOTION. Η γκάμα θα περιλαμβάνει ακόμα και μια plug-in υβριδική έκδοση, με αυτονομία ηλεκτροκίνησης 50 km και συνδυαστική κάτι λιγότερο από 1.000 km.

Την γκάμα κινητήρων θα συμπληρώσει ο 2.0 TDI των 150 και 190 ίππων, ενώ ο βασικός πετρελαιοκινητήρας θα είναι 1.6 TDI με απόδοση 120 ίππων. Από πλευράς βενζινοκινητήρων, ο βασικός της γκάμας είναι ο 1.4 TSI με απόδοση 125 και 150 ίππων, ακολουθεί ο 1.8 TSI με τους 180 ίππων και στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο 2.0 TSI με τους 220 και τους 280 ίππους.

Το νέο Passat έχει μήκος 4.767 mm και θα προσφέρεται με πίσω φώτα τύπου LED στον βασικό εξοπλισμό, ενώ στον έξτρα εξοπλισμό υπάρχουν εμπρός φώτα αντίστοιχης τεχνολογίας. Το εσωτερικό θα ενστερνιστεί μια πιο μοντέρνα και νεανική σχεδίαση, με τον πίνακα οργάνων με την TFT οθόνη των 12,3” να προέρχονται από το καινούριο Audi TT.

Οι πωλήσεις του νέου VW Passat θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο, ενώ η επίσημη παρουσίασή του είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο στην έκθεση του Παρισιού.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube